800 músics de guitarra i baix es reuniran aquest dissabte a Lleida amb motiu del 25è aniversari de l’ACEM

0

L’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) reprèn els actes de celebració dels 25 anys de l’entitat amb un tercer concert multitudinari per a instruments de guitarra i baix al Pavelló Barris Nord de Lleida que comptarà amb la participació de 800 alumnes de 50 escoles de música de diferents ciutats de Catalunya.

Foto ACEM

El concert, que estarà dirigit per Xavi Grau (guitarrista) i Bernat Guàrdia (baix elèctric), comptarà amb la presència de 800 alumnes i professors de guitarra clàssica, guitarra acústica, guitarra elèctrica i baix elèctric a partir de 9 anys de 50 escoles de música de Catalunya. Els joves estudiants posaran en comú un repertori (Three Little Birds, Don’t Worry Be Happy, Camaleons Daltònics i Tutti) que porten assajant des de fa mesos a les seves escoles.

Al matí es farà un assaig a porta tancada on aquest alumnes tindran l’oportunitat d’adquirir coneixements i compartir experiències amb músics d’altres nivells i procedències. A la tarda, a les 17, hi ha previst un concert obert al públic on es comptarà amb la presència d’uns 1.500 espectadors.

L’ACEM, l’Associació Catalana d’Escoles de Música, és una entitat acostumada a organitzar esdeveniments musicals multitudinaris amb presència de molts alumnes d’escoles de música. En aquesta ocasió coorganitza aquesta activitat amb l’Ajuntament de Lleida.

En aquesta ocasió és molt destacable el fet d’ajuntar tants músics de guitarra i baixos en una mateixa agrupació, ja que mai s’havia fet una Trobada tan gran a Catalunya d’aquests instruments. També és una novetat el fet d’ajuntar en una mateixa agrupació baixos i guitarristes elèctrics i clàssics. La tendència és a fer sempre agrupacions per separat i des de l’ACEM s’ha volgut trencar aquest clixé ajuntant-los en aquesta Trobada.

Aquesta Trobada s’emmarca dins del programa d’activitats del 25è aniversari de l”ACEM que aquest 2018 vol celebrar 25 anys de trajectòria amb un programa d’activitats obert, participatiu i multitudinari que fomenti la col·laboració entre escoles i potenciï l’intercanvi d’experiències entre els alumnes, fent més visible la tasca de les escoles de música. A més a més han involucrat la resta de la comunitat educativa professionals de referència del país, institucions i famílies, amb la voluntat que tothom es faci seva aquesta celebració.

Més de 7.000 músics i 300 ballarins, repartits en diferents formacions, participaran als 9 concerts que s’han organitzat: Barcelona (4 de febrer), Manresa (3 de març), Lleida (10 de març), Tarragona (18 de març), La Seu d’Urgell (25 de març), Sant Feliu de Guíxols (14 d’abril), Sant Cugat del Vallès (15 d’abril), Esparraguera (12 de maig) i finalment el 10 de juny amb un concert multitudinari al RCDE Stadium de Cornellà – El Prat, que estarà dirigit per Manel Camp i en el qual participaran més de 6.500 músics de totes les formacions musicals.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.