938 persones han votat electrònicament els pressupostos participatius

0

Els pressupostos participatius de Lleida, que compten ja amb 938 vots electrònics, continuen oberts a la implicació dels ciutadans i ciutadanes que, de manera presencial, poden escollir tant els grans projectes de ciutat com els projectes menors, per mitjà de les paperetes als centres cívics.

El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez i la portaveu del grup municipal de C’s, Àngeles Ribes, han fet una valoració positiva de la participació ciutadana i del funcionament del projecte participatiu i han encoratjat als veïns i veïnes a continuar indicant les seves preferències abans del 15 de setembre, data en què finalitza el període de votacions.

Foto C’s

Joan Gómez, ha incidit especialment en el procediment electrònic, “que ha comptat amb totes les garanties i el rigor necessari tant per a l’emissió del vot, amb tres variables imprescindibles per a la votació, com per a la protecció de les dades resultants”. La votació per internet es va tancar el dia 11 de setembre i va comptar amb 938 vots, que actualment custodia el Secretari General de l’Ajuntament, en un arxiu encriptat. “Tant la modalitat on-line com la presencial tenen els mecanismes adients per garantir que cada persona pot votar una sola vegada.”

Des del dia 12 i fins al 15 de setembre es pot votar als centres cívics dels barris i entitats locals menors de Lleida. Ahir es va fer al Secà de sant Pere, Balàfia i Pardinyes; avui a Magraners, la Bordeta i Cappont; Demà al Centre Històric, L’Ereta, Democràcia i la Mariola; i divendres a Sucs, Raïmat i Llívia. El dia 15 de setembre, a partir de les 20 hores, es procedirà a l’escrutini de tots els vots emesos pels ciutadans i ciutadanes de Lleida en el procés de participació dels Pressupostos Participatius de Lleida. Aquests pressupostos garanteixen també que a totes les zones de Lleida es farà algun projecte.

Ángeles Ribes: “Volem animar els veïns que encara no han votat els Pressupostos Participatius, que ho facin aquesta setmana”

“Volem animar als veïns que encara no han votat els Pressupostos Participatius, que ho facin aquesta setmana”. Això és el que ha declarat la portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes, durant la valoració de la votació telemàtica dels primers Pressupostos Participatius de Lleida. “Ens sentim molt satisfets pel gran nombre de persones que ha votat”, ha manifestat l’edil de C’s, i ha recordat que “encara poden seguir fent-ho presencialment fins al divendres 15 en els centres cívics assenyalats”. Els veïns que ho desitgin, poden apropar-se avui dimecres a la Bordeta, Cappont i Magraners, demà dijous podran fer-ho a la Mariola, l’Ereta i Democràcia i el divendres a Sucs, Raimat i Llívia.

Per Ángeles Ribes, es tracta d’un “projecte il·lusionant” en què per primera vegada “els ciutadans han estat els encarregats de presentar els projectes que volen per a la seva ciutat i són els mateixos veïns els que trien quins volen que es duguin a terme” , ha explicat Ribes. En aquest sentit, la portaveu de Cs Lleida ha volgut “agrair la tasca dels equips tècnics i el personal de l’ajuntament que ha fet possible que aquesta idea que va tenir el grup municipal de Ciutadans, es transformi en una realitat”.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.