A un any i mig de les pròximes eleccions municipals, qui guanyarà a Lleida?

0

Quin és el panorama a un any i mig de les pròximes eleccions municipals a la ciutat de Lleida? Sens dubte és complex, i si del maig del 2015 va sortir un consistori fragmentat, el del 2019 no sembla apuntar al fet que sigui gaire diferent. El desgast de l’alcalde Ros és un fet. Ell mateix, en el dinar d’ahir d’Any Nou amb la premsa, va reconèixer el difícil que ha estat personalment el seu darrer any. Un segon fet, l’oposició està molt fragmentada i no ha sorgit cap lideratge prou fort per unir-la. D’això depèn la clau del que passi al 2019. Si l’oposició suma, i és capaç d’unir-se i fer alcalde un/a d’ells/es, podrà governar. Si saben mirar més enllà de les seves sigles, treballar un pas per davant del curt termini electoralista, i pensar en la ciutat, sens dubte ho poden fer. Si no, Ros podria tornar a exercir d’alcalde, excepte per un fet que tractarem a continuació.

Caldrà veure si creixement de Ciutadans a la ciutat, menjant-se l’electorat del PP i part del PSC i esdevenint primera força a capital del Segrià el 21D, es consolida. Serà capaç de mantenir aquest capital polític fins al 2019 i ser la primera força constitucionalista en vots? Segur que el PSC en aquest sentit no està gens tranquil. Tot està molt obert, i el maig d’aquí a un any i mig pot ser d’autèntic infart. Queden molts mesos, en política aquest temps és una eternitat i pot passar de tot. Agafin-se fort, que això s’accelera.

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.