Acció de la UGT-Terres de Lleida davant de l’antic Primayor per denunciar la situació del sector carni

0

La UGT-Terres de Lleida s’ha concentrat aquest dimarts al migdia davant de l’escorxador de Mollerussa –antic Primayor- per protestar contra les “dures condicions laborals dels treballadors d’aquesta i de la majoria de les falses cooperatives del sector carni”. Durant la mobilització, a la qual s’han sumat desenes de persones, s’han pogut sentir càntics com “No a les falses cooperatives”, “a Lleida no volen esclavitud”, “cooperatives explotadores”, “volem que s’apliqui l’estatut” i “no volem mà d’obra barata”, entre altres consignes.

Foto UGT

Antonio Rodríguez, secretari general de la FITAG UGT de Lleida, ha explicat que la protesta és només una de les mobilitzacions que tenen previstes per denunciar la situació que es viu en el sector carni. “Des de la crisi fins ara, ha crescut, i molt, el nombre de falses cooperatives i falsos autònoms. Una situació que no podem permetre que continuï així”, ha denunciat.

Segons Rodríguez, actualment els escorxadors el que fan és eliminar llocs de treball fixos i contractar falsos autònoms. “Uns treballadors que no tenen drets laborals, que han de treballar més de 10 hores diàries per assegurar-se un sou digne, que no tenen dies de festa i que no poden dir la seva perquè si no els fan fora. I això és il·legal”, apunta Rodríguez, qui assegura que a aquestes lamentables condiciones es suma el fet que no cobren cap plus de nocturnitat, perillositat… I afegeix: “Treballen en unes condicions tercermundistes”.

Per això ha anunciat que des del sindicat UGT-Terres de Lleida no pararan de mobilitzar-se fins que la situació millori i s’apliqui la nova llei de cooperatives. “Volem que la Generalitat descalcifiqui totes les falses cooperatives aparegudes en els últims anys i que els treballadors formin part de l’empresa, i per tant, tingui totes les condicions i els drets que els hi pertoca”, ha apuntat.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.