Alba Ventura i l’OJC s’uneixen per interpretar Beethoven i Schubert

0

La pianista Alba Ventura s’unirà aquest diumenge, 15 d’octubre, a les 7 de la tarda, a l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, per interpretar sota la batuta d’Alfons Reverté el Concert per a piano i orquestra núm. 1 de Ludwig van Beethoven i la Simfonia núm. 3 de Franz Schubert.

Foto Paeria

Nascuda a Barcelona, Alba Ventura va realitzar el seu debut com a solista a l’edat de 13 anys amb l’Orquestra de Cadaqués i Sir Neville Marriner a Sant Sebastià i a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid. Des d’aleshores la seva carrera com a solista internacional no ha parat de créixer amb invitacions dels millors auditoris europeus com el Wigmore Hall, el Barbican i l’Església de St. Martin in the Fields de Londres, Concertgebouw d’Amsterdamm, Musikverein de Viena, Cité de la Musique de París, Laesizhalle d’Hamburg, Köln Philharmonie, Bozar de Brussel·les i la Sala Svetlanovsky de Moscú, actuant també, a més de les principals sales espanyoles, en l’Auditorio Mario Laserna de Bogotà i en l’Auckland Town Hall de Nova Zelanda.

Ha estat dirigida per personalitats com G. Antonini, H. Griffiths, M. Harth-Bedoya, C. Hogwood, S. Mas, J. Pons, E. Oué, A. Ros Marbà i T. Vasary, i ha col·laborat amb importants orquestres i conjunts de cambra, com la Philarmonia Orchestra, Hallé Orchestra, London Mozart Players, Orquestra Filarmònica Nacional d’Hongria, la Simfònica Nacional Txeca, les principals orquestres espanyoles i els quartets Brodsky, Takacs i Casals.

Al 2014, es va presentar amb gran èxit en gira per la Xina, oferint recitals en importants sales de Shanghai, Pekin i Guangzhou, any on també va viatjar als Estats Units, convidada per la Societat Chopin de Connecticut per una gira de recitals.

En la temporada 2009-2010 va ser seleccionada com a única pianista solista pel programa Rising Stars que promou ECHO (European Concert Hall Organisation). Recentment li ha estat atorgat el Premi IMPULSA de la Fundació Príncep de Girona. Els seus darrers treballs discogràfics estan dedicats a Rachmaninov i als Études (des de Czerny a Rautavaara) i han tingut gran acollida per part del públic i la crítica.Alba Ventura també és professora titular al Conservatori Superior de Música del Liceu.

Per la seva part, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida continuarà el seu cicle de concerts el 12 de Novembre amb Névoa, que interpretarà Fados, i el clourà el 16 de desembre amb el concert dirigit per Victor Pablo Perez.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.