Alcarràs resolt 8 de cada 10 incidències a la via pública enviades per ciutadans a través d’una APP per a mòbils

0

L’Ajuntament d’Alcarràs ha resolt durant el 2016 el 82,8% de les peticions enviades per ciutadans a través de la APP “Línia Verda” indicant algun tipus d’incidència a la via pública. De la resta, un 10,8% estan en procés i un 6,4% no procedeixen. Es tracta d’un percentatge molt positiu, segons indica el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme Santi Pelegrí. En xifres totals, el nombre d’incidències comunicades per la ciutadania durant el 2016 a través d’aquesta aplicació ha estat de 250.

Pel que fa a les tipologies de les comunicacions, les relacionades amb la neteja viària (29,60%) ocupen el primer lloc, seguides de les relacionades amb via pública en general –carrers, pavimentat, sots…- 27,20%, i, en tercer lloc, per les que fan referència a parcs i jardins, 13,20%. Finalment esmentar també les relacionades amb senyals de trànsit i vehicles (11,60%), mobiliari urbà (7,60%) i enllumenat públic (7,20%).

Ajuntament d’Alcarràs

L’Ajuntament d’Alcarràs va ser pioner a la província de Lleida en implantar a finals de 2015 una APP d’aquestes característiques. Es pot descarregar de manera gratuïta per a tot tipus de mòbils. El temps de resposta és de menys de 24 hores. Llavors, els avisos –que poden incloure fotografies fetes pels mateixos usuaris- arriben als departaments municipals corresponents que es posen en marxa per tal de resoldre en un termini raonable la incidència i comunicar-ho també a l’usuari.

A més, es tracta d’una Aplicació que inclou un portal web amb informació relacionada amb medi ambient, ordenances de tot tipus, normativa mediambiental, etc. En aquest sentit, també està obert a empreses (així com ciutadania en general) perquè puguin enviar les seves preguntes i/o dubtes relacionats amb el medi ambient per tal que un equip d’experts els hi resolgui.

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs va posar en marxa aquesta APP amb l’objectiu de dotar a la ciutadania d’eines tecnològiques que avui s’utilitzen massivament (com és el mòbil) per tal que puguin resoldre assumptes de la seva vila, com el fet de comunicar incidències. També per tal de promoure la participació i avançar cap al model de ciutat intel·ligent.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.