Avança la nova versió de la candidatura de la Seu Vella a Patrimoni Mundial de la UNESCO

1

L’alcalde Àngel Ros s’ha reunit avui amb el Director General de Bellas Artes y Patrimonio Cultural, Luis Lafuente, l’interlocutor del govern espanyol per temes relacionats amb Patrimoni Unesco

L’alcalde Àngel Ros, juntament amb l’assessor municipal de Cultura, Antoni Llevot, el director del Museu d’Art Jaume Morera, Jesús Navarro, i el director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol, s’ha reunit aquest migdia amb el Director General de Bellas Artes y Patrimonio Cultural, Luis Lafuente, amb qui han tractat de l’avenç de la candidatura de la Seu Vella com a Patrimoni Mundial de la UNESCO i del Museu Morera.

En la trobada de treball, l’alcalde ha presentat a Lafuente – que és l’interlocutor del govern espanyol pels temes relacionats amb el Patrimoni UNESCO- l’estat de la candidatura de la Seu Vella, que s’ha revisat i s’hi està treballant d’acord amb els criteris que regeixen la designació de Patrimonis Mundials.

Lafuente ha recordat que els comitès UNESCO es reuneixen a la primavera i a la tardor, i l’alcalde ha confirmat que a la primavera s’estarà en condicions de presentar oficialment la nova versió de la documentació per a la candidatura de la Seu Vella.

En la trobada també s’ha informat al Director General de les diferents obres de restauració que es realitzaran a la Seu Vella: la restauració del claustre, el campanar i la Porta dels Apòstols, que es preveu que s’iniciïn abans de finalitzar l’any, així com de les millores urbanístiques que s’estan realitzant en l’entorn. Lafuente ha valorat molt positivament aquestes actuacions.

D’altra banda, en la reunió també s’ha presentat projecte del nou Museu Morera, que actualment es troba en període de licitació. S’ha informat al Director General que l’Ajuntament de Lleida va presentar aquest projecte a la convocatòria d’ajuts de l’1,5% cultural, uns ajuts que resolen conjuntament els Ministeris de Cultura i Fomento i en els quals el Director General de Patrimonio és el representant del Ministerio de Cultura.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.