“Aventura al tren de la línea Manresa dissabte a primera hora” de Toni Yus

0

El proppassat dissabte dia 11 de noviembre el primer tren que sortia des de Cervera fins a Lleida va patir una aturada entre Vilagrassa i Anglesola amb motiu d’una gran pedra que era al mig de la via. Vam romandre poc més d’una hora en terra de ningú i en un indret on la sortida de la gent era precisament més dificultosa.

La pedra en qüestió era al bell mig de la via i va fer malbé el sistema de frens del tren i en general tot el motor, amb la qual cosa no podíem ni retrocedir ni avançar.

Així ens ho van explicar el revisor i el maquinista, i ens van dir que ens havíem d’esperar a que vinguessin els bombers a rescatar-nos i en pricipi no sabien quan, però al final ja ens avisaven que els bombers arribaven. Al cap de poc més d’una hora van aparèixer els bombers amb el camió circulant camp a través per venir a treure’ns de dins aquell tren.

Cal destacar l’amabilitat tant del revisor i el maquinista com dels mateixos bombers, els quals, an tornar a mostrar-nos un cop més la seva gran professionalitat i pericia, en començar a traure’ns des d’una única porta oberta del tren a tota la gent passatgera, ajudant-nos a baixar des de dalt en escalons en una alçada que a simple vista no sembla tal però que és és considerable del que podem veure des del tren.

I ja teníem un microbús esperant-nos per fer el trajecte habitual, podent arribar sans i estalvis a Mollerussa primer i a Lleida al final. Vam arribar aproximadament a les 9:45h (l’hora habitual d’arribada del primer tren en dissabte és cap a les 8:30h).

Ara bé, la qüestió que ens pot fer pensar és si aquella pedra va caure fortuitament al mig de la via (un fet que el mateix revisor va asegurar que podría ser veritat ja que al marge dret en direcció cap a Lleida hi ha una petita montanyeta amb pedres) o bé podría haver-se tractat d’una vil bretolada o un sabotatge mal intenciona (fet que tampoc descartaven el revisor i el maquinista).

No es pot asegurar res ni acusar ningú sense proves, però tenint en compte els darrers fets a Catalunya, la psicosi es pot apoderar de nosaltres i fer-nos pensar el que no és. Però el fet de trobar-se la gran pedra al mig de la via no fa descartar aquestes últimes possibilitats. I en cas d’haver-se tractat d’una bretolada o un sabotatge, el fet d’haver-se produït just en un lloc on precisament és més difícil evaquar els i les passatgers/es i dificultar més les tasques de rescat (enmig del camp i la muntanya) o la possibilitat (remota però real) de descarrilament del tren demostraria molta mala bava i moltes ganes de fer mal per part de certa gent que ni tan sols mereixerien ser anomenats com a tals. I ja no sols parlant d’aquest fet, sinó d’altres ocorreguts a d’altres indrets i altres dies; des de qui llença pedres contra cotxes des dels ponts fins a qui saboteja cablejat, etc.

Toni Yus

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.