“Bodas de sangre” i “Alessandro amante” omplen de cultura el cap de setmana a Lleida

0

El públic, que ha assistit aquest vespre a La Llotja, s’ha rendit davant el muntatge teatral que la companyia La Perla 29 ha fet del clàssic de Federico García Lorca ‘Bodas de Sangre’, una representació, que juntament amb el concert ‘Alessandro amante’, de Xavier Sabata i Vespres d’Arnadí, que ha tingut lloc també avui a l’Auditori Municipal Enric Granados, marquen l’equador de LaTemporada, la programació estable d’arts escèniques i música de gener a juny 2018 a la ciutat de Lleida.

L’Ajuntament de Lleida és el segon any consecutiu que aglutina en LaTemporada, l’oferta dels equipaments del Teatre de la Llotja, l’Auditori Municipal Enric Granados i el Teatre Municipal de l’Escorxador, posant a la venda 38.370 entrades per a 63 concerts i espectacles (teatre, dansa, circ, cabaret, familiars, òpera, musicals) en la seva programació gener-juny 2018.

Una programació que s’articula en eixos temàtics com ara: la memòria, la diferència, les relacions humanes, la dona o el poder i l’ambició, així com els espectacles familiars. Així, la programació musical s’organitza en 6 cicles: Grans Formacions, Cicle de Piano Ricard Viñes, Cicle de Música de Cambra, Cicle Coral Antoni Pujol, Cicle Familiar i Cicle de Música Moderna.

Pel que fa a les arts escèniques, durant aquests sis mesos de LaTemporada, els lleidatans i lleidatanes hauran pogut triar entre 13 espectacles teatrals, 3 de dansa, 3 escorxadijous, 1 de circ, 4 espectacles familiars, 2 òperes, 1 musical, 1 cabaret i altres tres més.

D’aquesta manera, Lleida s’ha convertit en un escenari de primer nivell amb produccions del Teatre Nacional de Catalunya, del Teatre Lliure, del Festival Temporada Alta, Bitó Produccions o de companyies de prestigi com la ja esmentada La Perla 29 o espectacles com Sugar (Con faldas y a lo loco. El Musical).

©La Perla 29

Textos clàssics, com ara Bodas de Sangre, Frankenstein, Cyrano i Othelo conviuen amb creacions contemporànies com Mur, La edad de la Ira, The Touching Community, Limbo, Mon pare és un ogre o Cabareta, per citar-ne algunes.

En els propers mesos, l’òpera escenificada seguirà tenint cabuda al Teatre de la Llotja, mentre que el Teatre de l’Escorxador acullirà una retransmissió en directe des del Gran Teatre del Liceu de ‘Manon Lescaut’, dins el programa Liceu a la Fresca, per tercer any consecutiu a Lleida.

Per la seva banda, l’Auditor, a més de concerts com el d’avui de Xavier Sabata & Vespres d’Arnadí, és l’escenari de grans formacions com l’Orquestra Simfònica del Vallès, o l’OBC, i del cicle de concerts amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

Noms propis com Ara Malikian, Sergio Dalma, Los Vivancos, Justo Molinero, Lolita, Vicky Peña, Clara Segura, ja han passat en aquesta primera part de LaTemporada, però encara en queden altres com Joel Joan, Àngel Llàcer, Lluís Homar, Jorge Drexler per Lleida trepitjar els escenaris de Lleida en els propers tres mesos.

Aposta pel talent local

Però no tot ha estat una exclusivitat per grans noms i títols. La programació de LaTemporada també ha inclòs espectacles de les companyies lleidatanes Íntims Produccions, La Baldufa, Zum Zum Teatre o Cametes Teatre, pel que fa a les arts escèniques.

Quant a la música s’ha donat continuïtat a l’aposta per agrupacions locals com l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, la Banda Municipal de Lleida, la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, Lleidart Ensemble, el Duo Atzur, Veus.Kat o el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados, entre altres.

Un altre capítol a destacar ha estat la sensibilitat per encabir funcions teatrals per a escolars aquesta temporada, les quals s’han desenvolupat en la seva totalitat durant els tres primers mesos de la programació, per raons obvies del calendari lectiu.

Una de les novetats que LaTemporada ha posat en marxa és la unificació del sistema de ticketing o venda creuada que permet comprar en qualsevol dels equipaments l’entrada per a qualsevol espectacle, ja sigui al Teatre de la Llotja, al Teatre de l’Escorxador (Espai 3 i Cafè del Teatre) o a l’Auditori Enric Granados.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.