Ciutadans vol que Lleida celebri “de forma activa” l’Any Europeu del Patrimoni Cultural

0

El grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Lleida va explicar ahir que aposta perquè Lleida celebri “de forma activa” l’Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018. “L’any 2018 és una gran oportunitat per redescobrir, difondre, valoritzar, fer accessible a tothom i posar en relleu el potencial de l’ampli patrimoni cultural de què gaudeix Lleida”, així ho va afirmar el regidor de Cs Lleida, Daniel Rubio, que va explicar que eleva aquesta Proposta de Resolució a la Comissió informativa que tracta aquest tema.

Foto C’s

Rubio va apuntar que l’objectiu d’aquesta iniciativa és “fomentar l’intercanvi i la valoració del patrimoni cultural d’Europa com a recurs compartit, sensibilitzar sobre la història i els valors comuns i reforçar un sentiment de pertinença a un espai comú”, després que el 2017 el Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea van aprovar que l’any 2018 fos declarat “Any Europeu del Patrimoni Cultural” i el Parlament de Catalunya també li donés suport.

“Tenim una oportunitat d’or per continuar promocionant la candidatura de la Seu Vella com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO”, va assegurar Rubio, que considera que celebrar l’Any Europeu del Patrimoni servirà també “per donar a conèixer tot el patrimoni immaterial de la ciutat perquè no només s’organitzarien activitats per promocionar els edificis i els monuments, també se’n farien per difondre entre la ciutadania els nostres coneixements, els nostres hàbits, les nostres tradicions culturals i artístiques, així com el gran paisatge que ens envolta”. “Donaríem també un impuls a la marca Horta de Lleida i a tots els espais culturals que ens acompanyen”, va afegir. Per aquest motiu, la proposta de Cs insta a l’Ajuntament a donar suport a la consideració de l’any 2018 com l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i participar activament i realitzar activitats que s’emmarquen oficialment dins d’aquest esdeveniment.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.