Comença ara el Mambo?

0

Per  sisena vegada consecutiva, els carrers de Barcelona s’han omplert de gent cridant ben fort que volen la independència, i alhora pensen votar el pròxim 1 d’octubre. El ball de xifres no té gaire sentit quan un moviment social és capaç de moure tanta gent, però tot i això, era més que esperable l’enfrontament entre els que deien que se superava el milió, i els que ni tan sols veien més de 300.000.

Foto Gabriel Jové Campillo

I ara què? És la gran pregunta que es fa tothom. Es votarà l’1 d’octubre? En quines condicions? Es sentiran convocats la gent del no? Es proclamarà la independència si guanya el sí? Són preguntes encara sense resposta, perquè una cosa és el que ens agradaria, i una altra molt diferent és la que ens puguem trobar davant d’un escenari de xoc de trens com el que s’albira a l’horitzó. Començarà ara el mambo? Hi haurà detencions de polítics catalans? Multes estratosfèriques? S’arribarà a aplicar el 155 i l’estat d’excepció per evitar la imatge de gent votant? Fins a quin punt està dividida ara mateix la societat catalana? Hi haurà algun tipus d’entesa o diàleg per intentar desencallar aquesta situació i buscar una solució “win win” per a totes les parts?

Des de la transició no s’havia vist mai una situació tan tensa – políticament parlant- com l’actual. Qui digui que sap el que passarà, menteix. Perquè està tot tan embolicat, i és tan complex, que només la bona voluntat de la gent catalana, que pensi el que pensi, sempre ha demostrat civisme i respecte, ens permet pensar en el futur amb una mica d’esperança.

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.