Creu Roja Joventut atén 175 infants en activitats d’oci i lleure durant l’estiu

0

En la commemoració del Dia Internacional de la Joventut, que tindrà lloc demà dissabte, 12 d’agost, Creu Roja Joventut fa un balanç de la seva activitat durant els primers sis mesos de 2017, reafirmant el seu compromís amb la població infantil i juvenil, a través de la tasca solidària i desinteressada de més de 325 joves que participen en el voluntariat de la secció juvenil al territori lleidatà.

El nombre de voluntaris de Creu Roja Joventut (joves de 16 a 30 anys) a la provincial de Lleida, va disminuir progressivament des de l’any 2013 al 2016. Però la primera meitat del 2017, aquest nombre de voluntaris, ha augmentat quasi un 10% respecte de l’any anterior. Tot i això, les xifres, encara són inferiors que les d’anys anteriors.

Creu Roja Joventut ha realitzat al 2017 una intensa tasca d’intervenció social i educativa que ha permès fer costat a gairebé 4.500 nens, nenes, adolescents i joves (més de 57.000 a tot l’estat) a través dels seus cinc programes: Intervenció i Inclusió Social, Promoció i educació per la Salut, Participació, Perspectiva de Gènere i Coeducació i Educació Ambiental i Sostenibilitat.

En els darrers anys, s’han incrementat els projectes d’intervenció i inclusió social, com el de Promoció de l’Èxit Escolar que ha atès a 68 infants, i les activitats d’oci i temps lliure amb nens, nenes i adolescents amb uns 175 participants en campaments, colònies urbanes i altres activitats d’estiu.

Un dels principals programes de salut a nivell de tot Catalunya és el SOM.NIT, de prevenció de riscos en el consum de drogues entre la població jove (12.582 joves catalans atesos), que concentra la major part dels seus dispositius en l’època estival, coincidint amb festes majors o festivals. També es fan activitats de sensibilització per a la inclusió social, amb l’objectiu de promoure el valor educatiu del joc o d’evitar les conductes violentes. Així mateix, una de les principals línies d’intervenció de CRJ és la igualtat de gènere i la coeducació (6.106 joves sensibilitzats).

Els programes i projectes de Creu Roja Joventut estan dissenyats per a respondre íntegrament a les necessitats de nens, nenes, adolescents i joves, que participen com a protagonistes del seu propi desenvolupament, i estan liderats per una cinquantenta de voluntaris/àries de la secció juvenil.

Creu Roja Joventut desenvolupa projectes i campanyes de prevenció i sensibilització social sobre diferents temes d’interès com l’educació per la salut, la igualtat entre homes i dones, la cooperació internacional, la sostenibilitat ambiental o la inclusió social dels col·lectius més vulnerables a partir dels principis i valors humanitaris de Creu Roja.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.