Cues per accedir al Lleida Expo Tren

0

El saló Lleida Expo Tren, que se celebra aquest cap de setmana als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida, ha obert portes aquest matí amb llargues cues de visitants per accedir al recinte. La mostra anual del lleure i el modelisme ferroviari ha estat inaugurada pel president de la Cambra de Comerç, Joan Simó i Rafel Peris de la Paeria.

Foto Paeria

La vuitena edició de Lleida Expo Tren es presenta amb uns números excel·lents, ja que s’ha augmentat en un 25% el nombre d’expositors amb referència a l’any passat (61 en total), alhora que també s’han incrementat els fabricants i les marques representades (38) i els clubs i associacions de Catalunya, de la resta de l’Estat i de França presents a la trobada firal.

Només obrir portes, els organitzadors han constatat la presència de molt públic francès i també de marques estrangeres, una d’elles alemanya, que han vingut a interessar-se per participar en el saló l’any vinent. Aquesta presència internacional, avalada per la presència d’expositors i membres de clubs i associacions procedents de França, Alemanya, Suïssa i els Estats Units, ha situat Lleida Expo Tren com una de les cinc fires europees més importants del sector, juntament amb París, Milà, Colònia i Dormunt.

Una novetat de la fira d’enguany és la concessió dels premis Rail Platino, atorgats pels organitzadors del saló, la revista ‘Mas Tren’, amb la finalitat de reconèixer les entitats, empreses, persones i institucions que hagin contribuït al desenvolupament i difusió del món del modelisme ferroviari.

La primera edició dels Premis Rail Platino -el primer i únic guardó d’aquestes característiques de l’Estat espanyol- ha estat per Vidal Vidal, impulsor del saló Lleida Expo Tren; la popular marca Ibertren, per la seva històrica trajectòria com a fabricant de trens en miniatura; Basar Valira, botiga andorrana centrada des de fa mig segle en la venda de trens en miniatura (i en el seu dia la més gran d’Europa d’aquest àmbit), i Mabar, firma pionera en el modelisme ferroviari que exporta actualment a països com França, Portugal, Itàlia, el Benelux, Suïssa, Japó, Grècia, la Xina i els EE.UU. El guardó consisteix en un tros de via cromat.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.