Del Clot de les Granotes als Ous del Siurana

0

Tot just ahir, membres del CDR del barri van canviar el nom de la plaça de la Constitució pel del Clot de les Granotes. No és el primer cop. I de fet, ningú a Lleida coneix aquesta cèntrica plaça pel seu nom oficial. Ni tan sols el Google Maps, ja que si poses l’apel·latiu popular et dirigeix directament allí. De ben segur no costaria gens fer el pas i canviar el nom.

A la Constitució, si ho desitja el govern municipal o els seus socis, poden buscar-li un nou emplaçament a la ciutat. Prous vots tenen avui en dia com per fer-ho. Però seria bonic recuperar oficialment aquells espais que la ciutadania ha fet totalment seus en l’imaginari col·lectiu. No és l’únic lloc a Lleida, ja que n’hi ha força més. La glorieta de Font i Quer, n’és un bon exemple. Tot i que el famós botànic va néixer a Lleida i la seva obra s’estudia a moltes universitats, popularment l’espai fa temps que està rebatejat com “els Ous del Siurana”. Potser caldria obrir a la participació ciutadana el nomenclàtor de la ciutat. Sens dubte caurien més d’un nom actual, per erigir-se d’altres de major importància per la gent del carrer.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.