“Delicatessen” de Mònica Carrasco

0

En les darreres setmanes s’han fet habituals per nosaltres conceptes que probablement no havíem fet servir mai. Per exemple, quantes vegades abans dels darrers dos mesos havíem pronunciat la paraula sedició? Hem après què vol dir DUI; em refereixo a les sigles, això si que ens ha quedat més o menys clar, la resta no tant. Fins i tot hem incorporat al vocabulari allò de ‘turba’, hem investigat qui era Anubis, hem après com funciona una vistilla i què implica una fiança i la presó sense condicions.

Fa poques hores escrivia, per feina i no per delit, les següents paraules: delicte d’incitació a l’odi. Com acostuma a passar, el corrector va actuar sense demanar permís i em va canviar el mot delicte per delicatessen. Vaig parar d’escriure a l’instant, clar. I si poguéssim desfer-nos de totes aquelles paraules que simbolitzen coses terribles? Podríem llençar al pou de l’oblit els termes que ens fan mal i quedar-nos amb aquells que evoquen moments feliços o els què, simplement, sonen amables?

Seria possible viure envoltats de flocs de coto fluix i que totes les pessigolles acabessin en rialles? Repetiu amb mi i assaboriu cada paraula: coto fluix, floc, pessigolles, rialla. Probablement quatre de les millors paraules que podem dir, i es que, per sort, la llista sencera no cap en aquest post.

Podríem omplir moltes línies parlant sobre la llibertat, la felicitat, els núvols, les abraçades, la xocolata, el mar o les llibreries. Qui sap si fins i tot brindar amb un bon vi per l’ara i pel futur. Xiuxiuejar un t’estimo i sentir aquell formigueig. Veure volar una libèl•lula o l’espurna que salta de la llar de foc, saltar als tolls, riure veient titelles, gaudir d’una magdalena o quedar esmaperduda veient l’albada.

Són tantes les paraules que et deixen un regust dolç a la boca i a l’ànima, que no hauríem de perdre el temps en la resta. Completem la llista de delicatessen?

Mònica Carrasco

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.