Demanen la medalla de la Paeria a títol pòstum per a Antoni Palau, Emili Vicente, ‘Ñaca’ Llorente i Ramon Farrús

0

El grup municipal del PDeCAT ha sol·licitat a la corporació municipal la concessió de la Medalla de la Paeria a títol pòstum a quatre personalitats del món de l’esport local desapareguts en els últims mesos. Els reconeixements serien per als exjugadors de la Unió Esportiva Lleida Antoni Palau Vila i Antonio ‘Ñaca’ Llorente García, a l’ex jugador de la UE Lleida i ex entrenador del mateix club i del Lleida Esportiu, Emili Vicente Vives i a l’ex president del Club Atlètic Segre, Ramon Farrús i Siscart.

Foto PDeCAT

El portaveu del grup municipal, Paco Cerdà, considera que totes aquestes persones mereixen l’agraïment de la ciutat en un any 2017 que “el futbol lleidatà ha plorat molt per la desaparició d’homenots del món de l’esport que han fet tant per la ciutat”. Entre les persones d’aquest àmbit desaparegudes enguany Cerdà també hi ha volgut incloure a Manuel Lorite, fundador de la UE Balàfia, encara que, en el seu cas, ja havia rebut la medalla de la ciutat en vida. Cerdà anima als clubs on van desenvolupar la seva activitat els candidats a la medalla perquè “s’impliquin i facin de caixa de ressonància d’aquesta iniciativa entre els seus socis”.

Antoni Palau Vila va morir el passat 27 de juny als 53 anys. Va ser un dels jugadors més representatius de la Unió Esportiva Lleida dels anys 80 i 90. Va ser integrant de l’equip que va aconseguir l’ascens a Primera divisió la temporada 1992-93 i ostenta el rècord de temporades al club, quinze. Després de la seva retirada va ser coordinador dels equips de base del club.

Emili Vicente Vives va morir de forma sobtada el 25 de maig mentre practicava esport als 52 anys. Va jugar dos temporades al Lleida en la seva etapa com a futbolista, pero se’l recorda especialment per haver estat entrenador de la UE Lleida 2008-11 i del Lleida Esportiu 2011-12. També va fer reconeguts mèrits en l’àmbit de la formació, especialment en la seva condició de professor de l’INEFC Lleida. Antonio ‘Ñaca’ Llorente García va morir el 18 de maig als 65 anys. Va jugar un total de 293 partits amb la samarreta de la UE Lleida al llarg de deu temporades. Ramon Farrús Siscart va morir el passat 31 de desembre als 68 anys. Va presidir l’Atlètic Segre des del 2003 fins el 2016 i va dedicar la seva vida al club, on havia estat més de trenta anys com a directiu.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.