“El 2015 ha estat el millor any d’en Postu”

0

Trobar-te en Postu pel carrer, una nit de boira tancada i pixanera, i decidir que és important fer una entrevista per parlar de la xapa dels padrins, és 100% Postureig de Lleida. I sol pot passar a la nostra ciutat. Parlem amb ell del Nadal, de la xapa d’ “I love Padrins”, de la seva padrina i dels projectes de futur. Ha estat un bon any pel Postu, però el millor, encara està per arribar.

Entrevistador (E): Com viu el Nadal en Postureig de Lleida?

Postureig de Lleida (Postu): (Riu) És difícil compaginar una mica tota la feina que suposa la pàgina amb els compromisos familiars. Però, bé, ha estat un Nadal bo. El dia 25 vam fer la festa solidària al Baba room amb CosmoLleida, on els beneficis eren destinats a l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres demencies de Lleida (AFALL), i vam recaptar 400 eurets! Estic molt content, la veritat.

E: El Nadal és un moment per estar amb la família. L’altre dia vas penjar una foto de la “Postuiaia”, amb una xapa d’ “I Love Padrins”…

Postu: Quan vaig fer la xapa, ella va ser en una de les primeres coses que vaig pensar. Perquè la meva iaia té Alzheimer. El que passa és que no n’he volgut fer massa difusió. No vull que ningú pensi que faig les xapes per motius personals.

E: Clarpostuiaia

Postu: De fet, de totes les altres xapes, jo no tinc animals, no tinc ningú amb càncer… Llavors no volia que ningú pogués pensar un “ah mira, com ara l’afecta”. A més que ho té en un estat molt lleu encara, ens reconeix, fa vida normal. Sol té problemes amb el dia a dia, oblidant-se del que ha fet, o del que ha dinat. Però ho porta molt bé. Sempre ha estat una persona molt activa, i fins fa poquet era la típica àvia amb qui pujàvem al “Dragon Khan”. És que no t’ho pots imaginar! Fins i tot arribant a l’extrem! Tinc una foto, de fa no tants anys, jugant a PaintBall amb ella, imagina’t! Això ho feia amb vuitanta anys. El canvi ha estat una mica bèstia. Aquesta xapa era una de les coses que jo havia de fer. Fa poquet, vam fer el vídeo del “Fruita de Lleida Challenge”, on sortia ella, no sé si ho recordes?

E: I tant, va estar genial!

Postu: Doncs ho vaig veure una mica complicat fer-li fer un vídeo ara. Només per repetir dues coses, ja era difícil. Vaig fer-li la foto, i ja està.

E: És la xapa més personal de Postureig de Lleida?

Postu: (Pensa) podria ser… Amb totes m’he implicat moltíssim, i a totes les xapes les sento com a meues, i per la causa lluito igual. Però clar, sí que és veritat que quan et toca una mica més a prop, ho vius d’una altra manera. És diferent. Però em repeteixo, no voldria abusar d’aquest fet. I ho he dit en casos molt concrets.

E: Pot explicar una mica els objectius de la nova xapa “I Love Padrins”, i on aniran destinats els diners que es recaptin?

Postu: La Xapa va sortir, farà uns 15 dies, i és molt xulo perquè en una setmana ja s’han recaptat 500 euros. Això es suma amb les que ja hem venut de més, i la festa que vam fer, estem molt contents. Vaig tenir al principi alguns problemes amb el disseny, perquè només en volia fer una. Però em van dir que millor fes la del padrí i la de la padrina, i així ho vam fer. Als dos posa “padrins”, amb un “coret” pel padrí i un altre per la padrina. Es ven molt la de la padrina, perquè hi ha moltes més padrines, per una qüestió biològica. I els diners van per l’AFALL, que en tot moment han estat molt amables, molt oberts i estan encantats. Dóna gust donar un cop de mà a gent que ho valora i ho aprecia.

E: A més és una xapa que utilitza una de les paraules més típicament lleidatanes com ”padrins”.

Postu: Sí, crec que ho vaig comentar amb tu un cop, que sempre intento trobar paraules típicament lleidatanes. Quan no utilitzo algun d’aquests termes, a vegades li costa més a la xapa. Per tant, el fet d’utilitzar els “padrins” que és com nosaltres anomenem als avis, a diferència dels padrinets, que serien els del bateig, és un terme molt de Lleida i la gent s’hi sent molt identificada. La gent els hi té molt carinyo, que és la manera perquè les coses arribin i que la gent compri la xapa solidària. I no oblidem que se’n venen moltes de les anteriors. Hi ha gent que em diu que vol aprofitar i comprar tot el pack. O també d’altres que no coneixen cap, i en demanen més. Està molt bé que vulguin col·laborar en causes solidàries, i que ho reparteixi no només en les últimes, sinó que aprofitin i donin un cop de mà a més causes.

E: Canviant una mica de tema, els darrers dies ha fet servir molt la teva web, fins i tot el dia dels Innocents.

Postu: Si! Vaig penjar la llufa del 28 allí. La web ja fa un temps que la tenim feta, gràcies a SEMIC. Va ser una mena de donatiu que ens van per poder vendre el PostuLlibre i les PostuXapes. La gràcia és això, que no em va costar ni un duro, i que tot el que fem d’enviament dels productes, xapes o el que sigui, ho fa ASPROS (una entitat referent per l’impuls d’accions de sensibilització envers les discapacitats psíquiques i la inserció social i laboral del col·lectiu), i per tant també els hi donem un cop de mà a ells. La web està molt bé, i els hi estic molt agraït a tots dos. Perquè pots comprar el llibre físic, el llibre amb les xapes, la versió digital amb color que li dóna una plus, i molt aviat estic pensant a fer el pack solament de xapes, per si algú de fora en vol. He de pensar com ho faig, si venc les que surten al llibre amb el llibre, o un pack de les que no estan al llibre, però bé, per aquí anirem.

E: Ja per finalitzar, s’ha acabat el 2015, ha començat el 2016. Com valora Postureig de Lleida tot aquest any que ha viscut i quins projectes té de cara aquest any nou?

Postu: Sincerament, crec que el 2015 ha estat un dels millors anys de la meva vida, i òbviament del Postu, que ja són tres anys.

E: Tres anys? Òndia sembla que en Postu formi part de Lleida de tota la vida

Postu: (Riu) Sí clar, Juny de 2013 va ser quan tot va començar. Sol són dos anys i escaig, però clar, fent cinc posts al dia, sembla molt present, però no en fa tant. Però sí que el darrer any, el Sr. Postu i Postureig Lleida han fet un pas endavant, especialment amb el llibre, que va ser el més venut al Sant Jordi de 2015. Després el vídeo del “Lleidatanament”. També ho va petar molt la consolidació de les bromes de l’Antonio i la Pepita. Ha estat un bon any. I la sensació que tinc, i que a la gent sorprèn, és que crec que això va en augment. Hi ha persones que em fan preguntes del tipus si ja s’acaba això, perquè al contrari de tu, hi ha persones que pensen que fa massa temps que hi sóc. Algunes persones fins i tot em pregunten si no em cansa lo de la màscara. Jo els hi dic que al contrari. Veig que cada cop hi ha gent més motivada, amb més ganes de fer coses. De moment no li veig final. A més a més, el 2016, crec que sortiran coses noves i xules. Ja tinc diversos projectes en ment, però de moment no puc explica res (riu). Tornarà a ser Sant Jordi, tornarem a fer més vídeos, més bromes, més compartir coses que a altres pàgines no es comparteixen, com bones notícies i activitats que realitza el jovent lleidatà i el món cultural. En resum, aquesta és la idea. Ara, que sobretot, promourem el “Lleidatanament”, com fins ara.

No m'agradaM'agrada (+4, 4 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.