El Centre d’Art la Panera i l’Hospital Arnau de Vilanova presenten el projecte «Art contemporani a l’hospital»

0

El projecte «Art contemporani a l’hospital» ha estat seleccionat entre els 73 projectes presentats a la convocatòria de la Fundació franco-espanyola Daniel & Nina Carasso. «Art contemporani a l’hospital» es durà a terme conjuntament amb Servei Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova durant els anys 2017-2020. La convocatòria de projectes “Componer saberes para comprender los desafíos contemporáneos 2017” pretén col·laborar a crear comunitats d’aprenentatge transdisciplinars i obertes a la ciutadania que permetin noves articulacions entre dos dels seus grans “relats”, el científic i l’artístic. Promoure iniciatives i projectes d’intel·ligència col·lectiva sorgeix com una eina privilegiada per a connectar-nos amb el nostre món, comprendre’l i transformar-lo.

El projecte «Art contemporani a l’Hospital» busca a través d’un programa d’intervencions i tallers artístics treballar amb els pacients i el personal de l’àrea d’Oncologia Radioteràpica. Aquesta beca permetrà al Centre portar més enllà col·laboracions prèvies amb l’hospital – com el programa Art i Hospital – i pretén incidir en la investigació des de la pràctica sobre les possibilitats de l’art en el camp sanitari, centrant-se en la relació amb el pacient des de la perspectiva holística i no només per la seva condició de malalt. Es posarà en particular el focus en l’oncologia masculina i els tabús que s’associen a ella, produint una sèrie de dispositius artístics.

Foto Hospital Arnau de Vilanova

 

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.