El cicle teatral de Tàrrega ofereix dissabte l’espectacle de circ Rhümia

0

La Temporada Estable de Teatre 2016 – 2017 de Tàrrega continua aquest dissabte 14 de gener amb l’espectacle de circ Rhümia, una proposta de clown amb dramatúrgia teatral, humor transgressor i molta música. El muntatge, a càrrec de Rhum & Cia, ha estat distingit amb el Premi Zirkòlika 2016 al millor espectacle de circ, fet que l’ha convertit en tot un referent dins l’escena actual. Rhümia és la segona part de l’anterior muntatge de la companyia, Rhum, el qual homenatjava la figura del malaurat pallasso Joan Montanyès, més conegut amb el nom artístic de Monti. L’èxit de crítica i públic animà els seus creadors a presentar una continuació, la qual gira ara arreu del país després d’estrenar-se al Festival Grec de Barcelona.

Espectacle Rhumia

L’escenografia, plasmada com si fos un gegantí tauler d’escacs, alberga la família de pallassos de Rhum & Cia (Jordi Martínez, Joan Arqué, Roger Julià i Pep Pascual) acompanyats aquesta vegada per Mauro Paganini, artista de carrer, músic, clown i luthier. El director Martí Torras presenta així al públic un colorista univers ple d’imaginació, rialles i cançons d’arreu del món. En paraules dels seus creadors, Rhümia “és un cant a l’esperança i a la necessitat de riure, l’arma més poderosa de la felicitat”. La funció tindrà lloc a les 9 de la nit, al Teatre Ateneu i té un preu de 20 euros.

Classe magistral de clown

D’altra banda, i com activitat paral·lela, el mateix dissabte 14 de gener s’impartirà una classe magistral de clown a càrrec de Martí Torras, director de Rhum & Cia (12  migdia, Teatre Ateneu).

Organitzat per la Regidoria de Cultura, el cicle teatral de Tàrrega ha ampliat els descomptes incorporant com a novetat entrades a 5 euros per als menors de 18 anys. La capital de l’Urgell abandera un dels cicles teatrals més veterans de les terres de Lleida i enguany assoleix la 22a edició. La programació ofereix un ampli ventall de gèneres apostant sobretot per la comèdia i les dramatúrgies contemporànies. El cartell l’integren tant noms reconeguts de l’escena com petites companyies independents sumant un total de 8 propostes d’octubre a febrer.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.