El Dipòsit del Pla de l’Aigua celebra els seus 225 anys

0

El Museu de l’Aigua ha organitzat un conjunt d’activitats de difusió per donar a conèixer el Dipòsit del Pla de l’Aigua amb motiu dels 225 anys de la finalització de la seva obra. Els primers actes d’aquesta commemoració van tenir lloc al novembre, coincidint amb la carta signada pel governador Blondel el 29 de novembre de 1792, on entregava l’obra a la ciutat, document que es conserva a l’Arxiu Municipal. El Museu ha previst més activitats per als pròxims dies per seguir amb la difusió i promoció d’un dels espais més emblemàtics de Lleida, alhora que desconegut per molts ciutadans. Les noves propostes són:

Foto Paeria

  • El dissabte 17 de març, a les 12 h, tindrà lloc la Ruta de les Fonts, un recorregut per l’obra del dipòsit i les fonts monumentals que es van construir a finals del segle XVIII. L’assistent a la ruta pot endinsar-se en la ciutat d’aquella època i trobar els vestigis en la Lleida actual.
  • El dissabte 24 de març, a la tarda, es farà una proposta excepcional: el concert “AQUAtre. Els sons de l’aigua”, a càrrec de LleidArt Ensemble. Aprofitant la sorprenent i inusual acústica de l’espai, que compta amb una reverberació de 7 segons, el compositor David Esterri ha escrit una obra adaptada a aquestes característiques sonores per jugar amb els ecos i els seus efectes. La proposta consta de piano elèctric, flauta travessera, violí i contrabaix. La música d’Esterri, la sonoritat de l’espai i la magnitud i l’excepcionalitat del Dipòsit fan d’aquest concert una experiència arriscada, sorprenent i humida. S’han programat quatre sessions: a les 18.30 h, a les 19.15 h, a les 20 h i a les 20.45 h. L’entrada és gratuïta i per assistir-hi cal recollir una entrada prèvia que s’ha de recollir a la Regidoria de Cultura (av. Blondel 64), a partir del 19 de març.
  • Finalment, per cloure els actes, el dissabte 7 d’abril, a les 10 h, s’ha previst la ruta “La xarxa actual d’aigua a Lleida”, una sortida per descobrir el sistema d’aigües actual, amb visita al nou dipòsit de Lleida situat a Alpicat, 10 vegades més gran que el dipòsit del segle XVIII. Aquesta activitat es fa en col·laboració amb Aigües de Lleida.

A més a més, es pot visitar el dipòsit els dissabtes i els diumenges de 12 a 14 h, amb entrada lliure. S’hi pot veure la mostra “El projecte del dipòsit als arxius”, amb reproduccions dels documents que van fer possible el dipòsit, amb el suport de l’Arxiu Municipal i l’Arxiu Capitular de Lleida.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.