El Museu d’Art Jaume Morera prorroga l’exposició “Agustí Centelles i el bombardeig de Lleida”

0

El Museu d’Art Jaume Morera ha decidit prorrogar l’exposició “Agustí Centelles i el bombardeig de Lleida” fins al proper 4 de febrer amb motiu de la bona acollida de la mostra (la clausura estava prevista per aquest diumenge 21 de gener). La mostra, comissariada per Oriol Bosch i organitzada pel Museu d’Art Jaume Morera amb la col·laboració del Centro Documental de la Memòria Histórica (CDMH) de Salamanca, commemora el 80 aniversari del tràgic esdeveniment, un dels atacs aeris més mortífers de la Guerra Civil Espanyola, juntament amb els de Guernica, Durango o Granollers. En l’ofensiva contra la població civil van morir més de dues-centes cinquanta persones, inclosos mig centenar de nens que en el moment de la funesta envestida de les bombes eren a les aules del Liceu Escolar.

Des de la seva inauguració, fa dos mesos (el passat 2 de novembre), l’exposició ha estat visitada per prop de 6.500 persones. Per avaluar els valors informatius i ètics de les imatges procedents del fotoperiodisme el Museu va celebrar una taula rodona amb la participació de Salvador Alsius (Vicepresident del CAC), Sandra Balsells (fotoperiodista i professora de fotografia a la URL), Xavier Bertral (cap de fotografia del diari Ara) i Paula Velasco (doctora en filosofia especialitzada en estètica del fotoperiodisme), que va comptar amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Demarcació de Lleida, i que va gaudir també d’un gran èxit de públic.

Foto Paeria

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.