“El Parc de les Arts reneix” de Joan Vilella

0

L’any 2015 es va aprovar un protocol de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i Sorigué per a la creació d’un Parc de les Arts en un solar ubicat al carrer Alcalde Pujol, al barri del Camp d’Esports.

El projecte preveia, inicialment, un parc de titularitat i ús públic, en una illa que ocupa 17.000 metres quadrats, dels quals la Paeria en cediria 6.000 per a la construcció i explotació d’un equipament privat, de caràcter educatiu, sociocultural, esportiu, sanitari assistencial o bé residencial especial durant un període de 50 anys. A canvi, l’empresa adjudicatària havia d’urbanitzar un parc amb un pressupost mínim d’un milió d’euros i un local de 400 metres quadrats per a l’Associació de Veïns.

Des de l’aprovació inicial del Plec al mes d’abril, un moviment veïnal, contrari a la privatització de part del terreny, s’ha constituït, mostrant una enèrgica oposició a la construcció d’un equipament privat en aquest solar. Les reunions en contra del projecte han estat massives i amb elles tot un conjunt d’al·legacions han estat presentades per la Plataforma El Parc és Nostre en contra de la privatització del Parc de les Arts, i denunciant, al mateix temps, la falta d’equipaments comunitaris al barri i reclamant un parc totalment públic.

Amb la creació d’aquest moviment dels veïns de la zona, moltes han estat les reunions i converses mantingudes amb la plataforma, amb l’objectiu de buscar una solució negociada a les reivindicacions veïnals, una solució de consens que des del Grup Municipal del PP sempre hem defensat.

De fet, tot aquest moviment veïnal del barri del Camp d’Esports en contra d’aquest expedient no ha passat desapercebut ni per l’equip de govern, ni pel grup del PP i, en aquest sentit, al Ple del passat mes de juliol es va articular i presentar una proposta que, al meu entendre, recull les inquietuds i preocupacions dels veïns.

En aquesta proposta es contempla una reformulació del Plec de Clàusules en el sentit de que quedi un solar 100 per cent públic i que el disseny i usos del Parc de les Arts es faci mitjançant un procés amb la participació de la ciutadania. I a més, també es va incorporar una esmena presentada pel Grup del PP en la que es diu que la resolució de les al·legacions que s’han presentat requerirà debat i votació prèvia de la Comissió de Polítiques de la Gestió, i Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat, i no directament de la Junta de Govern.

En definitiva, crec raonable i positiva tant la proposta com l’esmena que es van aprovar al darrer Ple i, tanmateix, es d’agrair la bona predisposició al diàleg i al consens dels veïns de la Plataforma El Parc es Nostre, i al fet que no s’hagin tancat en banda.

En aquest tema els interessos partidistes han de quedar al marge i tots hem de posar de la nostra part i s’ha de veure aquesta nova proposta, no com una victòria dels uns enfront dels altres, sinó com un punt de partida que ens ha de portar a que, entre tots, urbanitzem el parc que considerem més adequat pel barri del Camp d’Esport i pel conjunt de la ciutat de Lleida. Avui podem dir que el Parc de les Arts reneix!

Joan Vilell. Portaveu del PP a l’Ajuntament de Lleida

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.