El Parc de les Arts tira endavant amb un equipament privat que es construirà en un altre solar per determinar

0

Els veïns del Parc de les Arts han desistit, en el ple celebrat avui, de la seva moció després de la proposta de l’equip de govern, de C’s i de PP, segons informa l’Ajuntament de Lleida en un comunicat. La moció estableix que es farà El Parc de les Arts i que es construirà utilitzant tot l’espai actual de 18.000 m2. Es finançarà mitjançant el cànon d’un equipament privat que es construirà en una altra parcel·la, que no s’ha concretat. S’ha aprovat amb els vots favorables de PSC, C’s i PP i els vots en contra de la resta de formacions.

La moció estableix també que s’inicia, tramita i resol un procés amb participació ciutadana de disseny i posterior execució de les obres d’urbanització de la parcel·la ubicada al carrer Alcalde Pujol, 8, entre els carrers Alcalde Pujol, Segrià, Cristòfol de Boleda i Jardins Jaume Magre, que continguin zones verdes i de lleure i equipaments públics a disposició del barri i de la ciutat. La moció incorpora l’esmena del Partit Popular on es determina que la resolució de les al·legacions requerirà que aquestes hagin de ser informades per la comissió d’Urbanisme amb caràcter previ a la Junta de Govern Local.

En aquest sentit, el grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria ha lamentat que l’equip de Govern no hagi retirat el projecte d’El Parc de les Arts. Els republicans han votat en contra la moció presentada pel PSC, perquè consideren que no s’ajusta a les necessitats reals del barri i demanen a Ros que retiri el Plec de Clàusules que configura el projecte i en replantegi un de nou, consensuat amb els veïns i que no lligui cap espai públic ni al barri ni enlloc a explotació privada. Carles Vega, president d’ERC a la Paeria, ha titllat d‘alcaldada el fet que el PSC hagi presentat una moció al seu propi projecte, “és una cosa inaudita que un govern reformuli una proposta seva a través d’una moció; estem davant d’una altra alcaldada a la què per desgràcia Ros ja ens té acostumats”,  i argumenta el seu vot negatiu a la moció “perquè no té en consideració l’esperit real pel què es va crear la plataforma El Parc És Nostre, que no és altre que la negativa a que es privatitzi cap espai públic, no només el del Parc de les Arts, cap!”, afirma Vega.

Aprovat el compte general de l’Ajuntament de Lleida

El Ple Municipal ha aprovat aquest divendres el compte general de l’Ajuntament de Lleida amb els vots favorables dels grups PSC i Ciutadans, les abstencions de CiU i PP i el vot en contra d’ERC, Crida-CUP i Comú. Els comptes generals presenten un superàvit o romanent de tresoreria positiu de 5,1 milions d’euros. La tinenta d’alcalde i regidora de Gestió dels Recursos Municipals, la Hisenda Municipal i Polítiques de Transparència, Montse Mínguez, ha destacat que l’endeutament s’ha reduït en més de 40 milions d’euros en els darrers quatre anys, passant dels 133 milions d’euros l’any 2012 als 81,7 milions d’euros d’endeutament de l’Ajuntament de Lleida.

També en l’àrea de la Gestió de Recursos, s’ha donat llum verda a l’expedient de modificació de crèdit al Pressupost de l’Ajuntament de Lleida de 2,2 milions d’euros per fer front, entre altres, a l’increment salarial de l’1% dels treballadors municipals, el trasllat de l’OMAC així com de les dependències municipals ubicades actualment a l’antiga audiència, que serà la nova seu del Museu d’Art Jaume Morera. Aquest expedient ha rebut el suport dels grups municipals del PSC, C’s i PP, l’abstenció d’ERC, CiU i la Crida-CUP i el vot en contra del Comú.

Rebaixa del 80% de l’iBI de l’Horta per als elements indispensables per desenvolupar l’activitat ramadera 

També ha rebut el suport majoritari dels grups municipals, només amb el vot en contra del Comú, la Modificació de l’Ordenança fiscal 1.1: indispensable per a usos agrícoles, ramaders, forestals i anàlegs, la qual cosa es tradueix que l’Ajuntament de Lleida, atenent a les demandes dels pagesos de l’Horta i estudiant cas per cas, aplicarà una rebaixa de fins al 80% en aquells elements indispensables per al desenvolupament de l’activitat ramadera.

Pel que fa a l’àrea de Polítiques d’Igualtat, hi ha hagut unanimitat del ple en la proposta d’aprovació per a l’aplicació del Codi per a la contractació pública socialment responsable en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i el sector públic que en depèn, aprovat pel Govern de la Generalitat en data 20 de juny de 2017, en els processos contractuals impulsats per part dels serveis municipals, en tant la Comissió per a la contractació responsable fa els treballs per poder disposar d’una Guia pròpia de l’Ajuntament de Lleida. En aquest sentit, mentre l’Ajuntament de Lleida realitza els treballs per obtenir la seva pròpia Guia de clàusules socials, s’utilitzarà la de la Generalitat en els processos contractuals impulsats per part dels serveis municipals de la Paeria. Així mateix, s’incorporarà el text del Codi per a la contractació pública socialment responsable en l’àmbit de l’administració de la Generalitat i el sector públic que en depèn, en la Intranet de l’Ajuntament de Lleida, en l’apartat corresponent a les Instruccions de Contractació.

Inici de la licitació del nou Museu d’Art de Lleida

La proposta d’aprovació del Plec de Clàusules Administratives Particulars per a la contractació de les obres del Projecte bàsic i d’execució d’adequació de l’antiga audiència per a la nova seu del Museu d’Art de Lleida i l’inici de la licitació també ha rebut el suport majoritari del ple, només amb l’abstenció del grup municipal d’ERC i el vot en contra del Comú.

El projecte compta amb un pressupost garantit de 4,8 milions d’euros, gràcies a l’aportació municipal, així com la del Ministeri de Cultura, la Generalitat, la Diputació de Lleida i els ajuts europeus del Fons FEDER. El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha mostrat la seva satisfacció perquè “s’avança en aquest procés que, per una banda, ha de permetre potenciar la capitalitat de Lleida des d’un punt de vista de l’oferta cultural, patrimonial i històrico-artístic i, de l’altra, suposa un abans i un després per la pròpia configuració de la Rambla de Ferran i per la seva activitat i dinàmica”. Larrosa ha assegurat que per cada euro que s’invertirà en el nou museu es convertirà en un 1,92 euros d’activitat econòmica per a la ciutat.

En aquesta qüestió, el portaveu d’ERC a la Paeria, Josep Maria Baiget ha explicat que no els convenç ni el seu emplaçament, ni la inversió que s’hi destinarà, ni l’estratègia duta a terme per la Paeria. “Construir el Museu Morera costarà més del que licita el Plec de Clàusules, ja que no es contempla ni el trasllat d’una seu a una altra, ni tampoc es disposa d’espai suficient. Tampoc no tenim lligat encara, amb el propietari de l’edifici, l’ús museístic què en farem un cop en siguem inquilins, per tant no ens queda altra que abstenir-nos a la votació”, apunta Baiget.

El ple també ha aprovat ratificar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i l’Institut de la Caparrella per a que alumnes de Formació Dual del Cicle Formatiu de grau superior de projectes de Sistemes de Telecomunicació i Informàtiques facin pràctiques a la Paeria.

Aprovació dels comptes de l’EMU del 2016

Abans del Ple Municipal s’ha celebrat la Junta General de l’EMU en què s’han aprovat els comptes de l’Empresa Municipal d’Urbanisme de l’any 2016, amb els vots a favor dels grups PSC i C’s, les abstencions de CIU, Comú i PP i els vots en contra dels grups d’ERC i la Crida-CUP.

La presidenta de l’EMU, Montse Mínguez, ha destacat que els comptes posen de manifest un increment de la xifra de negoci d’un milió d’euros gràcies a la venda de patrimoni. Es demostra, segons la regidora, “que s’està fent política d’austeritat i un gran treball per reduir de les despeses financeres. L’exercici de l’any 2016 es tanca amb un benefici de 499.000 euros, “un fet destacable si es té en compte que és el segon any consecutiu que l’empresa tanca l’exercici en positiu”, ha destacat la responsable d’economia.

Montse Mínguez també ha defensat la gran tasca en matèria d’habitatge que porta a terme l’EMU, que actualment compta amb 445 pisos en propietat més 268 pisos que han estat cedits per diversos propietaris, que fan un total de 713 habitatges gestionats per l’Empresa Municipal d’Urbanisme.

Per la seva banda, la resta de grups municipals presents al Ple han demanat reduir l’endeutament de l’EMU i han posat de manifest que l’Empresa Municipal d’Urbanisme no ha realitzat totes les inversions previstes inicialment.

En la sessió d’avui també s’ha presentat i votat la moció promoguda pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, (SEPC) de Secundaria de Lleida per normalitzar l’ús del català a la senyalització vial de la ciutat, que no ha prosperat.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.