El PDeCAT demana a la Paeria que emprengui accions contra el president aragonès per difamació als tècnics del Museu

0

El grup municipal del PDeCAT ha presentat avui una proposta de resolució per reclamar que la Paeria emprengui accions contra el govern d’Aragó per difamació i calúmnies als tècnics del Museu de Lleida. El PDeCAT ha explicat que considera que el president aragonès, Javier Lambán, i la seva consellera de Cultura, Mayte Pérez, “han de rectificar les declaracions que van fer posant en dubte la professionalitat dels tècnics del Museu de Lleida en la conservació i la restauració de les peces que avui fa un mes van ser traslladades a Sixena per la força i a l’empara de l’article 155 de la Constitució”.

La proposta insta l’Ajuntament de Lleida a emprendre les accions legals necessàries per denunciar Lambán i Pérez per difamació i calúmnies, en defensa de la professionalitat dels tècnics del Museu. El portaveu del grup municipal, Paco Cerdà, explica que “no ens podem quedar callats i sense fer cap acció” després d’aquestes acusacions. “No només ens han espoliat, sinó que a més ens acusen de tots els mals” en relació a les bones pràctiques de conservació i restauració que, segons el govern aragonès, no s’haurien aplicat amb les obres objecte de disputa.

Així mateix, també es reclama a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que retorni al seu remitent el llibre Tejidos de vecindad i que reclami al president aragonès una rectificació pública per les falsedats i manipulacions històriques que conté aquesta publicació, així com per l’oportunisme de fer la tramesa d’aquest volum en l’actual context.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.