El PDECAT demana una parada de bus a l’entrada del Campus d’Agrònoms de la UdL

0

El grup municipal del PDeCAT presenta una proposta de resolució a la propera Comissió Informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat d’aquest mes de març perquè es fixi una nova parada d’autobús de la línia L-6 a l’alçada de l’entrada principal de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA), situada al número 191 de l’avinguda Alcalde Rovira Roure. Actualment, l’autobús fa parada a l’alçada de la intersecció entre Rovira Roure i el carrer Monestir de Gerri, a uns dos-cents metres de l’entrada d’Agrònoms, fet que obliga els alumnes que trien el bus per anar a classe a haver de caminar pel voral de la N-240, amb el risc que això comporta. L’altra parada propera és al camí de Boixadors, al costat oposat de la carretera.

Des que es va crear el campus d’agrònoms l’any 1972, el seu creixement i ampliació ha estat una constant i avui acull 1.500 estudiants i 200 professors, investigadors i personal d’administració i serveis. Aquest centre, referent universitari europeu en àmbits com la producció vegetal, forestal, ramadera o biotecnologia, no té cap parada d’autobús a la porta d’entrada al recinte del campus, malgrat l’expansió urbanística, comercial i de restauració que hi ha hagut al seu entorn.

La regidora del PDeCAT, Carme Culleré, explica que “aquesta és una reivindicació que fa temps que fa l’escola d’Agrònoms”, que considera que”la quantitat d’alumnes i professorat que diàriament es desplaça a l’ETSEA justifica que hi hagi una parada a l’entrada del campus, sobretot si volem potenciar l’ús del transport públic entre la comunitat universitària”. “Fer-los caminar pel voral de la carretera o haver-la de creuar si es baixa a la parada del camí de Boixadors comporta perill per als vianants”, assenyala Culleré, que afegeix que “el prestigi del campus mereix estar dotat d’un servei de transport públic amb estàndards europeus de seguretat i comoditat”.

La proposta de resolució insta a que la Paeria demani a l’empresa Moventis la ubicació d’una nova parada davant de l’entrada principal del campus universitari ETSEA. Per tant, l’autobús de la línia L-6 hauria de seguir per l’avinguda Rovira Roure més enllà de la seva última parada, canviar de sentit a la rotonda de l’església de Montserrat, i fer aquesta parada en el seu camí de retorn al centre de Lleida. La proposta del PDeCAT és que aquesta nova parada pugui entrar en funcionament a partir del curs universitari 2018-19 i que el cost que suposi aquesta modificació de la línia s’incorpori als pressupostos de 2019.

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.