El PDeCAT presenta 44 esmenes als pressupostos de la Paeria, que considera continuistes i reiteratius

0

El grup municipal del PDeCAT presentarà un total de 44 esmenes als pressupostos de la Paeria que passaran pel ple especial del dimarts de la setmana que ve i que suposen un impacte de 5,1 milions d’euros repartits en quatre àmbits d’actuació. El president del grup, Toni Postius, considera que els comptes presentats per l’equip de govern socialista són continuistes, no aporten cap valor afegit, tornen a plantejar projectes que haurien d’estar executats i mantenen una càrrega fiscal excessiva en comparació als serveis que es presten a la ciutadania.

Postius espera que “hi hagi més disposició per part de l’equip de govern que formen el PSC, PP i Ciutadans a pactar i negociar esmenes que l’any passat, quan no en van acceptar ni una”. Les propostes del PDeCAT s’agrupen en quatre grans àrees: el manteniment i els serveis, la cohesió social, la millora d’instal·lacions municipals i el manteniment del patrimoni històric.

Per Postius, “els pressupostos de 2018 són continuistes”. “No incorporen novetats importants, preveuen ingressos irreals per venda de patrimoni, es tornen a prometre projectes d’altres exercicis que mai no es materialitzen i, tot i que hi ha un petit descens de la pressió fiscal per la reducció de l’IBI, continua havent-hi una gran distorsió amb la qualitat dels serveis que es presten a canvi d’aquests impostos”.

El grup municipal ha inclòs a les seves esmenes propostes rebudes directament pels ciutadans. Entre les principals propostes dels ciutadans hi ha queixes derivades de la falta d’il·luminació dels carrers, de mancances en el servei de neteja o la necessitat d’actuacions en el sistema de clavegueram a Sucs i Raimat. També s’inclouen propostes de millora en instal·lacions esportives municipals, com el velòdrom o la pista d’atletisme de les Basses, actuacions en el patrimoni històric i mesures de foment de l’ocupació.

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.