El somriure solidari d’en Postu

0

En Postu és una llegenda viva a Lleida. Un se l’espera trobar en un despatx enorme fet amb palets de fruita, amb el xapo a la mà i parlant de l’Aplec amb l’Antonio i la Pepita. Però no, el trobem a casa seva, i parlem amb una persona humil i treballadora, que deixa de currar una estona per poder atendre a Hola Lleida. Parlem amb ell, i durant l’entrevista coneixem al “postupare” i la “postumare”, que et fan sentir a gust i en família. Avui ens explica el seu nou projecte solidari, perquè així és ell. D’altres han buscat la projecció personal i guanyar diners. Ell ha destinat tota la seva fama mediàtica a causes solidàries, sense demanar res a canvi. I sobretot, per fer-nos riure sanament a tota la gent de Lleida. És molt difícil ser lleidatà i no sentir-se orgullós d’ell.

Bona tarda Sr.Postu, ens expliques aquest nou projecte solidari que has iniciat?

I tant! És la xapa que es diu “I love frescos”. És la desena que fem des de Postureig Lleida. És un cor que està format per un bistec, un pa, un peixet i una mançana. Lo bo que té aquesta xapa és que els diners es destinen a “beques menjador,” que les gestionarà la Creu Roja. Ho estem treballant conjuntament amb els amics de Plus Fresc. Em van proposar una col·laboració, perquè ja tenien idea de fer algo per aquesta causa. Vam parlar-ne i vam decidir que una xapa podia ser un bon camí per arribar a l’objectiu.

Com tu mateix has dit, has fet moltes xapes per moltes causes. Què se sent quan s’ajuda a tantes causes i tanta gent?

Bueno hi ha molts sentiments. Un és orgull, però no propi, sinó de veure com hi ha tanta gent per la que tu fas algo, veure que hi ha gent que ajuda, gent que vol comprar la xapa, gent que fa la col·lecció, gent que les regala o comparteix. Potser hi ha persones que això d’anar disfressat ho veuen estrany, però també n’hi ha que ho veuen com una gran forma d’ajudar, i col·laboren. D’altra banda, he après moltíssim de tota la necessitat social que hi ha. Hi ha molts problemes. He fet 10 xapes, però en podria fer 20 o 30!  En resum, les sensacions són molt positives perquè coneixes molta gent amb moltes ganes d’ajudar.

Aquesta és potser la xapa més social que has fet, després de l’”I love Boira”?

Sí, hi ha “l love Boira” per a gent en situació de sense llar, i en benefici d’Arrels – Sant Ignasi, “I love Aplec”, per a gent en situació d’exclusió social, on els beneficis anaven per Creu Roja i Caritas. “I love Kets”, per l’alimentació infantil, “ I love Allioli” pel banc d’aliments… S’ha de dir que Supermercats Plus, en aquesta darrera ha fet molt esforç de divulgació. S’ha encarregat d’enviar-ho als mitjans de comunicació, a gent famosa…. Amb les altres xapes, estant sol, em costava molt més arribar a segons qui. I ara s’ha arribat molt lluny. Al principi tenia els meus peròs. Tenia por de lligar-me a una empresa, però he vist que no, que des de bon principi la seva intenció era totalment altruista per ajudar a la causa. Per exemple, del total de diners previstos per aconseguir, ells ja han fet el donatiu a Creu Roja abans de recollir-los. Potser no es venen les 1200 xapes, però ells ja ho han donat. A més obren un codi de productes perquè la gent pugui fer els seus donatius a tots els establiments de Plus Fresc a la província.

Un cop més s’ha tornat a veure el “carinyo” que la gent de Lleida et té.

Jo crec que el secret de Postureig de Lleida, i el Sr. Postu, és que se’n riu amb molt carinyo, i especialment d’allò que fa ell. Crec que és un humor blanc. Bé, potser quan parlo de l’Antonio i la Pepita em passo una mica (Riu) però normalment és molt blanc. El poden seguir gent molt jove, i fins a gent més gran. Personificar una mica el sentiment lleidatà, i a més parlar-ne no només amb humor sinó amb orgull.

Exacte, avui rèiem a l’oficina amb un tweet teu on deies que donava igual que marxessin els de Pronovias o el Grup Planeta, mentre es quedés la FECOLL.

frescos

Postuselfie

(Riu) El Sr. postu és exagerat, es passa una mica, però tot amb molt carinyo. Per això crec que hi ha molta gent que se l’estima. Tot i que de ben segur n’hi ha que no, perquè quan fas humor, és dificil agradar a tothom. Ara a sobre amb un posicionament clar amb la independència, i el fet que hi hagi seguidors de tota Catalunya, entenc que potser hi ha gent que no li agrada. Però bé, a la majoria de persones li encanten els temes més socials, i aquest és un lloc de trobada.

Tens més causes pensades de cara al futur?

Sí! Ja ho vaig anunciar que la pròxima xapa serà “I love Padrins”, i seria per l’Associació de l’Alzheimer. Però hi ha moltes associacions que m’ho han demanat amb causes importants. I molts actes també! Pensa que la setmana que ve Unió de Pagesos m’ha convidat a un acte amb més de 2000 nens on farem el “Fruita de Lleida Challenge”, i a la nit vaig a una festa de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. És a dir tot aquest valor mediàtic que té el Sr. Postu, utilitzar-lo per a ajudar a totes les causes que es puguin.

Moltes gràcies Sr. Postu

En Postu ens acomiada amb una forta encaixada de mans, mentre ens recorda que tanquem bé la porta al marxar. “Hi ha corrent, xiquet” ens diu mentre torna al seu ordinador a escriure més posts sobre el postureig lleidatà. L’Alzheimer, el Banc d’Aliments, la gent sense llar, tot són causes lloables, que han viscut una bona empenta endavant gràcies a un Postu que mai diu que no quan es tracta d’ajudar. No feu com aquest entrevistador que se’n va oblidar completament de demanar-li una xapa. Compreu tantes com pugueu, perquè en Postu i la causa, s’ho mereixen.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.