Els Centres Oberts de Lleida també funcionen a l’estiu amb activitats educatives i de lleure

0

Els Centres Oberts Municipals de Lleida ofereixen també a l’estiu el seu servei amb activitats educatives i de lleure per als infants i els adolescents de la ciutat. A més, aquests espais, actius durant tot l’any, presten servei de menjador els mesos de juliol i agost, un servei en marxa des de fa quatre anys. L’alcalde accidental i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha visitat aquest matí els participants del Centre Socioeducatiu d’Atenció Diürna infantil “Gínjol” al barri de Balàfia amb el director de la Fundació Champagnat, Llorenç Claramunt, entitat que el gestiona. Rodamilans ha saludat els infants i els joves i s’ha interessat per les activitats que estan fent durant l’estiu. Avui han fet una visita a la ciutat amb el Bus Turístic i visitaven el Turó de la Seu Vella. Abans de sortir, els educadors Francesc i Raúl han preparat l’esmorzar i els han explicat la jornada.

Rodamilans ha indicat que Lleida compta amb 9 centres oberts, dels quals 5 són municipals i 4 gestionats per entitats del tercer sector, amb més de 600 infants i adolescents atesos. En el cas del “Gínjol”, l’espia té 20 places i una capacitat per a 40 participants. Aquest centre obert va iniciar la seva tasca al maig de 2015 al Centre Cívic de Balàfia, posteriorment a l’escola Països Catalans, fins que s’ha instal·lat definitivament al carrer Cerdanya. Cobrint la zona nord-est i està gestionat per la Fundació Champagnat. L’alcalde accidental ha felicitat l’entitat pel seu treball i per haver entès què és la diversitat, evitant com succeeix en molts casos la classificació dels infants. Tall de veu X.Rodamilans

Llorenç Claramunt ha explicat que la proposta educativa s’adapta al període de vacances i que les activitats tenen un caràcter més lúdic. D’aqueta manera, donen continuïtat a les accions que fan durant l’any amb els nens i les nenes en situació d’especial vulnerabilitat social.

La Paeria té especial cura dels centres oberts que s’emmarquen dins de la cartera de Serveis Socials d’Atenció Primària. Fan una tasca socioeducativa durant el temps lliure dels infants, adolescents i joves, donant suport, estimulant i potenciant l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat i la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la família, el treball en xarxa i amb la comunitat. Tenen el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Funcionen en horari extraescolar, normalment de dilluns a divendres i en alguns casos en dos torns, essent un recurs de dedicació intensiva on cada infant és atès un mínim de 7 hores setmanals. En èpoques de vacances escolars, com ara a l’estiu o Setmana Santa i Nadal, els centres municipals continuen funcionant amb una programació especial.

Visita al Centre Obert Gínjol

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.