Els drons es fan amb el protagonisme de la Fira de Sant Miquel

0

La 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 30a edició del Saló Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) es celebraran a Lleida del 24 al 27 de setembre, amb 325 expositors i més d’una seixantena d’activitats paral·leles, unes xifres molt similars a les de l’edició passada. Enguany la principal novetat és l’espai que, per primera vegada, es dedicarà als drones, que venen a substituir l’exposició de tractors. A l’espai propi de l’exposició s’hi sumarà també una zona de vols ajustada a la normativa vigent gràcies a la col·laboració entre Fira de Lleida i l’associació Lleida Drone.

Aquest any també tindrà lloc  el primer simposi nacional d’ametller i altres fruits secs organitzat per l’IRTA. L’ametller s’ha convertit en un cultiu de moda a l’estat espanyol. Amb l’aparició de noves varietats que es desenvolupen en regadiu, els pagesos lleidatans poden aprofitar les dotacions d’aigua que ofereix el canal Segarra-Garrigues i beneficiar-se de la rendibilitat econòmica i les facilitats de maneig que ofereix la plantació. En el simposi, Lleida reunirà als principals experts estatals i internacionals en fruits secs.

Imatge d'arxiu de la presentació de l'abril

Imatge d’arxiu de la presentació del passat abril

Fira de Lleida també ha potenciat el sector dels productes i serveis per als regants a través de l’Illa del Reg, un espai temàtic centrat en els regadius i en les comunitats de regants que es consolida any rere any com un dels àmbits més importants de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit. Igualment, el sector dels vivers tindrà un paper destacat a la fira, que acollirà una dotzena d’empreses i associacions d’aquest secor procedents de l’estat espanyol i de França que treballen en la producció de fruita de pinyol i llavor, ametller i tòfona.

Està previst que inauguri la Fira la ministra d’Agricultura, Isabel garcia Tejerina, el dijous 24 de setembre al matí. Aquest divendres s’ha fet la presentació del certamen amb la participació de l’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fira de Lleida, Àngel Ros; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Enric Mir, i el director general de Fira de Lleida, Oriol Oró.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.