Els veïns de la partida de la Caparrella demanen més seguretat a l’Horta de Lleida

1

L’Associació de Veïns de la Caparrella s’ha reunit en assamblea aquest diumenge i ha acordat per unanimitat fer un comunicat demanant millores de seguretat a l’Horta de Lleida. Segons expliquen, els veïns i veïnes de l’Horta i, especialment, els de la Partida Caparrella suporten “robatoris constants, nombrosos abocaments incontrolats de runa a les seves finques i altres situacions que perjudiquen la seva qualitat de vida per la manca de presència policial a la zona”.

La Paeria i el departament d’Interior fa uns quants anys van signar un conveni pel qual la seguretat de l’Horta, tot i ser part del municipi, era derivada al control dels Mossos d’Esquadra. Els veïns i veïnes viuen a diari un greuge comparatiu amb la ciutat de Lleida i amb poblacions veïnes que tenen més efectius de seguretat per realitzar tasques de vigilància. A l’Horta hi viuen gairebé 5000 persones i segons les ratios d’agents municipals que pertoquen a la ciutat haurien de disposar de 8 agents municipals exclusivament per l’Horta. “Actualment el servei de seguretat a tota l’Horta lleidatana és d’una parella de Mossos d’Esquadra que només vigila durant un torn de 8 hores diàries”, expliquen en el comunicat. “Cal ser justos, i tot i les demandes de més presència policial els veïns valorem positivament l’actual servei dels Mossos de proximitat de l’Horta”.

Els veïns de la Partida Caparrella han assistit a reunions a la delegació d’Interior, han fet reunions amb els Mossos i altres entitats però, segons diuen, “no s’actua sobre la principal solució que seria dedicar més agents, com a mínim 3 torns de vigilància per garantir les 24 hores del dia amb presència policial, encara que sigui mínima perquè cal recordar que l’Horta és una zona molt disseminada que està repartida en un radi de 19.000 hectàrees que envolten la ciutat de Lleida”.

Des de l’assamblea de veïns asseguren que es tracta d’un tema de voluntat política per això “demanem als polítics que no facin d’estadistes aportant informació sobre seguretat i dient que les dades objectives no són preocupants o que són similars a altres indrets. Tots sabem que les dades es poden interpretar de moltes maneres i que la tossuda realitat demostra que estem en una situació de més indefensió que els veïns de Lleida ciutat o altres poblacions de Ponent”.

La demanda a la Regidoria de Seguretat Ciutadana i també a la Delegació d’Interior de la Generalitat de Catalunya és que valorin de veritat la situació de vulnerabilitat dels veïns de l’Horta i que revisin el conveni de seguretat per aplicar mesures reals i pràctiques que solucionin definitivament un problema que afecta a les persones de manera molt directa i que de vegades les fa viure en situacions d’indefensió.

Assemblea dels veïns de la Caparrella

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.