Entrevista a Celestí Roca: “Al Saló dels Viatges i les Vacances, podràs organitzar les teves vacances amb ulleres de Realitat Virtual”

0

Lleida acollirà demà dissabte, el Saló dels Viatges i les Vacances, que tindrà lloc a l’Hotel Senator Condes i reunirà en un aparador turístic, més d’un centenar de destinacions, empreses i productes turístics. El saló, organitzat per Iltrida viatges i considerat pels seus organitzadors com “el certamen de viatges més gran de Catalunya després de B-Travel”, és innovador “tant per la forma expositiva com per la dinamització de la visita al certamen que és totalment experiencial i dinàmica”. Parlem amb Celestí Roca, director general d’Iltrida Viatges:

Entrevistador (E): Ens podria explicar com serà el Saló dels Viatges i les Vacances d’aquest any, i quines novetats tindrà? 

Foto HL

Celestí Roca (CR): El Saló ve a ser una manera diferent de facilitar la informació turística a la gent. En l’acte reunim empreses turístiques de tot arreu, no solament de Lleida. És un workshop on hi haurà més 150 empreses de destinacions turístiques, línies aèries i altres companyies del món turístic que tindran el seu espai per donar informació a la gent. No per vendre, sinó per informar. No volem que es vengui res allí. La gent ve amb la llibertat d’informar-se, i aquest és l’acte fonamental. A partir d’aquí hi ha tota una sèrie d’actes paral·lels. Hi haurà xarrades curtes de 20 a 25 minuts, normalment projeccions audiovisuals de destins turístics d’altres països com Polònia, Disneyland París que compleix el 25è aniversari, viatges al Japó i un llarg etc. Fins i tot estaran els del Royal Caribe, que tornen a presentar el creuer més gran dels grans (riu).

E: El més gran!

CR: Sí! I cadascú ve a presentar el seu producte. Hi haurà tres sales on tothom podrà presentar la seva oferta. També hi haurà ulleres de realitat virtual, per visitar un vaixell de creuer pel mar o fluvial. És una eina que ja posem a les nostres oficines, i està tenint molt d’èxit.

E: I també hi haurà un espai pels infants, oi?

CR: Exacte. A partir d’aquí venen les tardes infantils. Li diem “tardes Disney”, on els nens podran pintar, jugar, participar amb personatges com la “Patrulla Canina” i altres protagonistes del món dels dibuixos animats. Si els infants participen en 3 de les 5 activitats que hi haurà, rebran un detall Disney, i quan compleixen 5 un altre. Ah, i tots els que participin, entren en el sorteig d’una estada a Eurodisney, per dos adults i dos nens.

E: Pels clients de sempre, han pensat alguna cosa?

CR: Aquells clients que han comprat durant l’any anterior a Iltrida, tenen el beure pagat, i un tracte més proper, perquè són clients habituals. Només entrar ja donem una bossa amb obsequis, i durant la tarda hi haurà el sorteig de 120 coses entre viatges, escapades, estades, etc., que se sortejaran.

E: Quin pes té el turisme familiar a Lleida?

CR: Hi ha tres segments que viatgen. El dels nuvis, els quals aprofitant el casament, fan el viatge en parella. El de la tercera edat/sèniors que viatja en parella o en grups de parelles. I al mig hi ha un turisme familiar. Quan es tenen fills, els primers anys es viatja menys, o es fa a llocs més propers. Quan els fills ja s’espavilen una mica, o ja poden acompanyar als pares, es torna a viatjar en família., fins que els joves ja tenen certa edat i viatgen pel seu compte. En els darrers anys, hi torna a haver una tendència que els “millennials” tornen a les agències de viatge. Semblava que se centrarien més per internet. Però s’han adonat que a internet hi ha molta informació certa, però també alguna que no ho és. Clar, entres al Tripadvisor, i el primer comentari parla d’un lloc collonut, i el segon el deixa per terra. Si tens el temps limitat per les vacances i necessites tenir una persona de referència per si les coses no van bé, l’agència és el teu lloc. Tens uns drets com a consumidor que no trobes a internet. La gent cada cop vol més uns dies de les vacances per gaudir, no per patir perquè se senten enganyats per internet.

Foto HL

E: Tornant a la jornada del dissabte, la solidaritat jugarà un paper importantíssim, que heu preparat en aquest aspecte?

CR: Fa uns anys ens trobàvem que els proveïdors ens donaven regals per sortejar-los o regalar-los als clients. Vam decidir fer una tómbola. A l’entrada donàvem cinc butlletes i al visitant podia tocar-li qualsevol cosa. Però vam veure que això podia tenir un vessant que pogués ajudar a la gent. Érem conscients que nosaltres, que ens dediquem a enviar gent pel món, el que ens agradaria seria que el món fos millor, i que els països on es va, millori. Per això vam buscar una ONG que tingués bàsicament dos requisits bàsics: treballar amb la gent jove i infants, i alhora toquessin el camp de la sanitat i l’educació. Perquè si la gent jove està sana i té educació, pot canviar el seu país. Si no, no es pot tirar endavant. D’aquí que vam contactar amb “Nuestros Pequeños Hermanos” que treballen a Haití i Centreamèrica, i amb Alpicat Solidari, que treballa a Gàmbia, Senegal, etc. I els dos es dediquen a donar suport a projectes com hospitals, escoles, etc. A la tómbola li vam posar un euro per butlleta, i així serveix per recaptar diners per les dues organitzacions. En ella et pot tocar des d’un cap de setmana de viatge, a un bolígraf. Una tómbola de poble de tota la vida! I de moment, sempre ha estat un èxit. L’any passat vam recaptar més de 7000 euros solidaris!

E: I aquest any també participa el Sr. Postu.

CR: Doncs sí. Com avui en dia també hi ha necessitat de solidaritat dins del nostre país, vam demanar al Sr. Postu que portés les “postuxapes”. Aquest any ve per primer cop i ens ajudarà en aquesta tasca. I per facilitar-li la venda, a qui li compri alguna, entrarà en el sorteig d’una estada de tres dies a Tenerife, al Gran Hotel Botánico. Un dels més luxosos amb SPA propi.

E: Recomanaries algun viatge durant la Setmana Santa.

CR: I tant! La Setmana Santa, no la té tothom. Són poquíssimes les persones que tenen tots els dies. A Lleida a sobre el dia de la Mona és bastant sagrat, i dilluns la majoria de gent vol estar aquí. I en tot cas queda divendres, dissabte i diumenge. I no tothom, perquè hi ha molta gent que fins divendres li agrada anar a veure les processons. De fet, durant el mes d’abril, venem més per la resta dels caps de setmana que per la mateixa Setmana Santa! (Riu). Per aquells que tenen la setmana sencera, hi ha creuers molt bé de preu, que a sobre si els nens són petits, no han de pagar res. I els que tenen pocs dies agafen destinacions a 3 hores dels aeroports catalans, com Europa.

E: I clar, en una agència ho té més fàcil per organitzar-se quan el temps és poc.

CR: Exacte. La gent ens contracta perquè els optimitzem el temps. Per exemple, si vols anar al Louvre i Torre Eiffel, són moltíssimes hores de cua. Però des de les agències de viatge, te les pots estalviar. Fins i tot a la Sagrada Família! No fas hores d’interminable cua i entres directe. Cada cop s’utilitza més.

E: Què ha de fer la gent que vulgui anar aquest dissabte al Saló dels Viatges i les Vacances?

CR: Han d’enviar WhatsApp amb ALTA i el nom de la persona al 696926846. Ensenyant el mòbil al lloc, n’hi ha prou per entrar. L’aforament està limitat, perquè l’any passat ja no vam poder deixar entrar més gent. Tothom pot venir, però si l’aforament s’omple amb invitacions, no podrà entrar ningú més, perquè el Senator Condes té un espai limitat.

 

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.