ERC demana ampliar en 127 milions d’euros la inversió de l’estat a la Plana de Lleida

0

Els Grups d’Esquerra Republicana a les Corts Generals, en les seves gairebé 500 esmenes presentades a la Llei General de Pressupostos, exigiran a l’Executiu de l’Estat Espanyol un increment de més de 127 milions d’euros en les inversions previstes a les comarques de la Plana de Lleida (Garrigues, Noguera, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell) i de gairebé 500 milions a tota la demarcació de Lleida, segons han informat el diputat Xavier Eritja i el senador Miquel Àngel Estradé.

Foto ERC

Entre les inversions sol·licitades per la formació republicana a les comarques de la plana de Lleida, destaquen un projecte per a la investigació i el tractament dels purins, amb una assignació de 35 milions d’euros, mitjançant la qual, segons Eritja ‘es pretén treballar conjuntament amb els promotors de les plantes per tal de cercar sistemes alternatius, dins del marc agrari, que ajudin a consolidar aquest sector i a buscar solucions efectives i sostenibles per a la problemàtica de les dejeccions ramaderes’.

També es demana l’alliberament immediat de l’AP-2 en el seu tram entre Soses i Montblanc fet que implicaria el pagament de 71 milions d’euros a l’empresa concessionària, però que permetria, tal com destaca Estradé, poder ‘valorar si l’N-240 s’acaba convertint en una carretera segura i fluida i a partir d’aquí adoptar les previsions necessàries a aquest respecte, mentre de forma paral·lela es continua invertint en les rotondes i en els futurs accessos que des de fa anys es reivindiquen en aquesta via’.

També se sol·liciten, entre altres moltes altres infraestructures, la finalització de les obres de la carretera A-14 en el seu tram entre Lleida i Rosselló i l’enllaç amb l’A-2, amb una partida pressupostària de 10 milions d’euros, la reparació, condicionament i millora dels camins de titularitat de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre entre els municipis d’Alcarràs, Almacelles, Gimenells i Pla de la Font, Sucs i Raïmat, amb una assignació de 4,6 milions, o una subvenció de 2 milions per concloure la darrera fase de la rehabilitació de l’edifici de l’Ateneu de Guissona.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.