ERC reivindica el Centre d’Interpretació del 1707 al Roser

0

El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria ha explicat avui que demanarà aquest dijous, a la Comissió Informativa de les Polítiques de drets i serveis a les persones, que s’iniciïn els tràmits per a la creació del Centre d’Interpretació del 1707. Pels republicans aquest Centre, ha de servir per preservar la memòria de l’esdeveniment més cruel de la història de Lleida, en el qual recordem més de set-cents lleidatans i lleidatanes van ser assassinats per defensar la ciutat de Lleida de la invasió de Felip V.

Foto ERC

Segons Núria Marín, regidora del grup municipal, aquest Centre s’hauria d’integrar en l’oferta global del Parador de Turisme, i hauria de servir no solament per explicar la història de l’edifici, sinó com era aquella Lleida dins d’una Catalunya amb institucions i cultura pròpies. “El Roser continua tenint un alt valor simbòlic i emotiu per a molts i moltes lleidatanes, els quals diada rere diada, el pelegrinem reafirmar la voluntat de supervivència de la nació i a retre un emotiu homenatge als defensors de la ciutat i a tots aquells que moriren en el setge i en els episodis repressius posteriors”, explica Marín.

Els republicans també han demanat que aquest centre d’interpretació s’equipi amb les més noves tecnologies per recrear la Lleida del 1707. “També hauríem de proposar i treballar amb els Departaments pertinents de la Generalitat per tal d’impulsar des de l’Ajuntament de Lleida una ruta turística que s’estendrà per tota Catalunya, on s’explicarà la caiguda de Catalunya en mans dels borbons a través de diferents centres d’interpretació ubicats en edificis emblemàtics que van ser escenari, fins a l’any 1714, d’alguns dels episodis més significatius d’aquella època negra per al país”, diu Marín. Finalment el grup municipal també ha demanat que s’habiliti partida pressupostària al pressupost de 2018 per poder portar a terme aquestes actuacions.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.