Fomentant l’enginy d’uns joves compromesos

0

Les xifres parlen per si soles: més de 250.000 nens, nenes i joves de 10 a 16 anys, de 76 països participen aquest any en l’edició de la First Lego League, la competició més gran de robòtica per a estudiants del món. A Espanya es celebren 23 tornejos. Els guanyadors dels tornejos classificatoris permeten l’accés a la gran final espanyola, que se celebrarà el 12 i 13 de març a Girona. Aquesta altra fase dóna l’oportunitat de participar en els tornejos de caràcter internacional, que enguany se celebraran a Sant Louis, Tenerife, Arkansas i Filipines.

Per cinquena vegada, la ciutat de Lleida ha acollit aquest dissabte el torneig classificatori, que a aquest any com a novetat ha presentat una edició júnior per a infants de 6 a 9 anys. Nous mètodes pedagògics, motivacions extres i suport al desenvolupament dels infants. A Lleida parlem de 27 centres escolars i uns 240 joves.

Participar a la First Lego League equival a promoure d’una manera amena i atractiva l’interès dels joves per la ciència i la tecnologia, partint de desafiaments temàtics en què els joves participants han de resoldre problemes, investigar i aplicar els coneixements científics, en un treball que ja es té en compte des de les aules. Aprendre a motivar els joves, a través de propostes d’aquestes ajuda a fomentar el companyerisme, aprendre dels altres, assumir el repte de la competició i contribuir a la societat amb els projectes innovadors que presenten els diversos equips que hi participen.

Més enllà dels robots i de la ciència, el valor afegit recau en el compromís dels joves per aconseguir un món millor.

first lego

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.