Hipocresia Parental

0

Escric això quasi amb desgana, però crec que ja és hora que algú denunciï aquesta situació que actualment patim molts adolescents.

Els pares són la raó de la nostra existència, i la font que manté la nostra vida, transformant-se en uns models que seguim durant el nostre creixement; adoptem els seus valors, el seu caràcter, els seus hàbits… I reflectim la gran part d’aquests elements en nosaltres. Però a mesura que vaig madurant, cada vegada percebo com —tristament— va adquirint més presència un dels pitjors comportaments que existeixen: la hipocresia.

Seguint el que ja he dit, us posaré un exemple molt simple: l’alcohol. Els pares tendeixen a prohibir el consum d’aquesta substància, però en el moment que els hi retreus dient que ells també ho havien fet, ho neguen; és llavors quan no fas cas als teus pares, t’enxampen, i acabes essent víctima d’algun dels seus càstigs. No obstant això, ells van tenir la nostra edat, i la majoria d’ells segur que van passar per la mateixa situació; i què van fer? El mateix que nosaltres. Potser podrien defensar-se davant d’aquesta acusació amb l’al·legat que sol intenten educar-nos correctament, però no és més que una excusa; educar-nos correctament seria el fet d’explicar-nos els efectes de l’alcohol i les conseqüències que tindríem deixant-nos escollir el nostre propi camí, però de cap de les formes ho seria una prohibició i una falsa negació. Aquest seria un dels molts casos que vivim cada dia. Allò que molts d’ells necessitarien entendre seria que no poden presentar-se davant nostre com uns éssers purs sense defectes, sinó que ens els haurien de mostrar perquè puguem millorar com a persones i no cometre els mateixos errors que ells havien comès.

No pretenc criticar el mètode d’ensenyament de ningú; és més, tothom pot educar els seus fills de la manera que els hi escaigui, i jo no tinc ni tan sols el dret de canviar-ho. El que intento aconseguir a través d’aquestes paraules és conscienciar la societat d’aquest tipus de falsedat i evitar que pugui corrompre a les generacions futures.

El Fill Bord

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

El Fill Bord

El Fill Bord és un adolescent anònim que, a través de les seves vivències i les notícies d’última hora, pretén manifestar-se sobre alguns dels fets més polèmics de la comunitat actual. Jove i en procés de maduració, ha començat a obrir els ulls vers els costats més recòndits de la societat i ha percebut com no és imperfecta, sinó que és farcida de defectes; és per això que, mitjançant aquests manifests, vol col·laborar en l’impediment de la seva decadència i promoure el seu canvi i evolució vers la millora.