“Hola Vacances, Adéu Responsabilitats” d’El Fill Bord

0

Havent començat les vacances d’estiu, anava a córrer pel poble cada dia: passava per la cooperativa, sortia del poble, travessava un tram de carretera, i retornava a casa. Dia rere dia feia el mateix recorregut, fins que al cap d’algunes setmanes hi va haver quelcom que em va cridar l’atenció. Davant l’enorme portal de la cooperativa, hi havia un animaló que dormia sobre l’asfalt. M’hi vaig acostar, i entre tota aquella bola de pèl llardós vaig entreveure un parell d’ulls d’un negre atzabeja que em van captivar instantàniament; es tractava ni més ni menys que els d’un gosset.

La naturalesa humana ja m’havia decebut en altres ocasions, però aquesta fou la que m’ha deixat més marcat, però aquí encara no acaba la meva anècdota; després d’haver-ho parlat amb la família, vam acollir el gos a la nostra llar, li vam retallar el pelatge i el vam dutxar, i aleshores vam descobrir una sorpresa consternant: tenia càncer de mama. La fragilitat i la impotència d’aquell pobre animal em trencava el cor. Sol pensar en com algú havia pagat d’aquella manera la fidelitat rebuda pel seu company em suscitava un sentiment de ràbia que de cap manera podia calmar.

Aquest cas no és únic: cada estiu, milers de gossos passen a ser víctimes de la crueltat humana. Les vacances, la manca de temps, i altres imbecil•litats vàries esdevenen excuses barates per justificar aquestes atrocitats. Sense cap raó, ells veuen com la seva fidelitat és recompensada amb un abandonament injust i inhumà que no hauria de ser propi de nosaltres però, tal com aquesta realitat ens ho mostra, ho és.

El Fill Bord

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

El Fill Bord

El Fill Bord és un adolescent anònim que, a través de les seves vivències i les notícies d’última hora, pretén manifestar-se sobre alguns dels fets més polèmics de la comunitat actual. Jove i en procés de maduració, ha començat a obrir els ulls vers els costats més recòndits de la societat i ha percebut com no és imperfecta, sinó que és farcida de defectes; és per això que, mitjançant aquests manifests, vol col·laborar en l’impediment de la seva decadència i promoure el seu canvi i evolució vers la millora.