I si juguem a guanyar tots?

0

Molta gent afirma que som una societat competitiva i que ens hi hem d’adaptar, diuen que les persones som egoistes per naturalesa i alhora competitives. I en tot això hi ha part de raó i part de mentida perquè no totes les persones ni tampoc les institucions promouen els mateixos valors.

Un dels pares del coaching, el nord-americà Stephen R. Covey, ens va deixar en herència la seva teoria del Win-Win. En essència és un tu guanyes i jo guanyo. Aquest important assessor d’organitzacions i empreses va estudiar els aspectes bàsics per ser més efectius en el nostre dia a dia. No parlava únicament de feina, parlava de relacions i de viure de manera sostenible en les organitzacions, entitats, nuclis familiars o empreses. Les seves teories són aplicades avui en dia en milers de cursos de coaching i el seu llibre de capçalera és “Els 7 hàbits de la gent altament efectiva”. Aviso per si algú s’anima a llegir-lo, és espès però ple de contingut. Us confessaré que me l’he llegit dues vegades per recuperar idees i aprofundir en el missatge.

Les relacions no es poden sotmetre al poder, no són naturals quan hi ha un poder autoritari i poc humà. Aquestes relacions generen sentiments d’injustícia i de desafecció que no es veuen però que fan molt mal a la convivència.

Aquests dies he viscut en pròpia carn una situació d’aquestes, vaig fer una reclamació de drets a una entitat a la qual pago un servei relacionat amb l’agricultura i per raons complicades d’explicar van encallar la meva demanda que era fàcil de realitzar per la seva part. Vaig insistir i demanar parlar amb els responsables que no entenien que jo no em resignés amb una mala solució, el seu tracte prepotent encara em va decebre més i per això vaig acudir a un jurista que va ajudar-nos a posar les coses al lloc i acabar donant el servei demanat com havien d’haver fet des de l’inici. Al final vam perdre tots, ells perquè van acabar donant sortida a la meva reclamació a contracor i jo perquè per solucionar una qüestió de sentit comú vaig haver de desgastar-me personal i econòmicament. Confesso que no suporto les actituds dominants, tossudes, prepotents, amb frases del tipus “es farà així o res” i no les suporto perquè són arguments i postures per evitar el diàleg i per eludir el sentit comú.

Per això crec i convido a creure en el tu guanyes, jo guanyo, perquè som part de col·lectius, perquè en les relacions ha d’haver-hi equilibri i perquè en entorns on es comparteix més hi ha relacions més saludables que generen benestar o altrament dit bon rotllo. Ja sabeu…. a casa, a la feina, amb els amics poseu-ho en pràctica i gaudiu veient que les coses ens van bé a tots.

Joan Pifarré

No m'agradaM'agrada (+5, 5 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Joan Pifarré

En Joan és pedagog i pagès a l'Horta de Lleida. A Hola Lleida escriu la seva columna mensual "Filosofia de Pagès".