“Impuls per a la reurbanització del polígon industrial El Segre” de Dolors López

0

Durant els propers mesos es debatrà i posteriorment es sotmetrà, l’aprovació del futur Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per a la ciutat de Lleida.

Aquest nou POUM, que tindrà vigència per als propers 15 anys, preveu un creixement de la ciutat unit a un model de consolidació i desenvolupament del sector econòmic. I dintre d’aquest sector és prioritari per a la nostra ciutat el desenvolupament Industrial. Per aquests motius entre les esmenes que va proposar el Grup Municipal del Partit Popular als Pressupostos 2018 es va incloure un Programa per a la Dinamització Industrial de Lleida.

Aquest programa, dirigit a dinamitzar l’activitat industrial a la ciutat, preveia establir les condicions necessàries per a la implantació efectiva de noves indústries en els diferents polígons industrials de la ciutat de Lleida. I entre les propostes admeses hi figurava que l’Ajuntament de Lleida, conjuntament amb l’Associació d’Empresaris i Propietaris del polígon industrial El Segre, procedeixi a actualitzar el projecte que va elaborar l’any 2009 sobre la reurbanització del polígon. Una proposta que també va ser aprovada pel Ple de l’Ajuntament de Lleida l’any 2014.

Tres anys després de la seva aprovació, la reurbanització del polígon industrial encara continua pendent. Un equipament on després de quaranta anys de vida, paviment, voreres i altres serveis prioritaris es troben greument deteriorats i en la seva majoria són deficitaris. Només per posar un exemple, no disposen d’aigua potable. Situat estratègicament en un nus de comunicacions al voltant de la autovia A-2, de Madrid a França, i la Nacional 240 que uneix Tarragona i Bilbao, el polígon industrial El Segre continua sent en l’actualitat una via d’accés molt important a la ciutat de Lleida i acull, tanmateix, un nombre important d’empreses que configuren el teixit empresarial i industrial de la ciutat de Lleida.

Fa uns anys l’Associació d’Empresaris i Propietaris del polígon industrial El Segre va presentar a la Paeria un projecte per a la remodelació i millora d’aquesta zona, però aquest projecte malgrat les reiterades peticions per a la seva recuperació continua paralitzat.

El passat Ple de Gener des del Grup Municipal del PP vam presentar una moció, aprovada finalment per la corporació municipal que pretén donar un impuls definitiu a la reurbanització del polígon industrial El Segre, acostant serveis prioritaris als propietaris i millorant la mobilitat per als seus usuaris. I en primer lloc el que cal és elaborar, actualitzant, un pla d’actuació.

Sabem que el projecte té un elevat cost, per aquests motius solament de forma consorciada i amb una execució plurianual serà possible. La voluntat dels empresaris sempre ha estat i sembla que la de l’equip de Govern ara també.

Esperem que amb aquesta proposta, d’una forma definitiva, es comenci a elaborar un projecte i un calendari d’execució adequat, per a una reurbanització, demandada des de fa anys a la ciutat. Aquests serà un pas important per donar un impuls a la indústria i per tant a la economia lleidatana

Dolors López Aguilar
Presidenta del Grup Municipal del Partit Popular

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Opinió

La secció d'Hola Lleida on trobareu l'opinió de les personalitats, organitzacions i entitats més importants de Ponent.