Inversió de més de 100.000 euros per a tancar una anella elèctrica i millorar el subministrament a Lleida

0

Endesa està duent a terme els treballs d’ampliació i reforma tecnològica d’un tram de la xarxa de mitjana tensió de la ciutat de Lleida amb l’objectiu de tancar una anella elèctrica al Polígon Industrial El Segre i incrementar, així, la qualitat i la continuïtat del subministrament a gairebé 900 clients singulars de la capital del Segrià.

Els treballs, que tenen una inversió de 102.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, consisteixen en la posada en servei d’un nou tram de línia elèctrica de 25 kV, de 900 metres de longitud, per unir sis centres de transformació ubicats dins del Polígon Industrial que fins ara no estaven connectats entre sí.  Així, aquesta intervenció permetrà enllaçar diferents infraestructures situades a final de línia (en estat de cul-de-sac), la qual cosa significa tancar una anella elèctrica. D’aquesta manera, es possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients), la qual cosa repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en cap interrupció en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa.

A més, l’actuació es completa amb la reforma integral dels sis centres de transformació, en els quals s’està substituint les tradicionals cabines per unes d’última tecnologia, molt més compactes i fàcils de maniobrar. Aquestes, incorporen un gas de característiques especialment aïllants, fet que les fa més segures i més robustes de cara a suportar ambients extrems. Alhora, gairebé no requereixen manteniment, a diferència de les anteriors, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

Igualment, es deixen les unitats ja preparades per a un futur telecomandament, és a dir, dotades dels equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els seus dispositius de maniobra des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica permetrà evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i s’agilitza, en molt, la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric.

Aquestes actuacions, que formen part del pla de millora de les infraestructures elèctriques del Segrià, és un pas més per dotar la xarxa de la ciutat de Lleida dels darrers avenços tecnològics amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del municipi i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal·lacions d’Endesa a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.