Joan Mena nega des de Lleida l’adoctrinament en l’educació catalana

0

Catalunya En Comú Podem a Lleida va dur a terme ahir un acte de campanya basat en les seves propostes pel món educatiu. En la trobada hi va ser present el Diputat d’En Comú Podem, Joan Mena, que al Congrés dels Diputats ha destacat els darrers mesos com un gran defensor del model català i en contra del concepte d “adoctrinament” a les aules catalanes.

Foto CeC

Mena va aprofitar per denunciar “les mentides que tan Ciutadans com el Partit Popular diuen entorn del model educatiu català, atacant de ple un sistema que sempre ha garantit la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, malgrat les adversitats”. Pel diputat, “avui més que mai necessitem un model d’educació que es basi en el sistema d’immersió lingüística perquè és un model que ha resultat exitós al nostre país”. En aquest sentit, va posar com a exemple el seu cas, ja que “jo sóc fill d’andalusos que van venir als anys 60 a Sabadell i que avui encara no parlen català en l’entorn familiar, però que malgrat això i gràcies al sistema educatiu català sóc bilingüe”. Per tot això Mena va defensar la proposta de Catalunya En Comú Podem d’un “nou pacte pel model educatiu català que el reforci i faci fora d’una vegada per totes aquestes mentides sobre les mancances del nostre sistema i aquest fals adoctrinament”, objectiu per Mena “de la dreta de Ciutadans i PP”.

Per la seva part, la candidata per Lleida, Sara Vilà, va afirmar que en els darrers anys “han continuat les retallades en ‘educació pública i especialment en els pressupostos de les Terres de Lleida”. Vilà va alertar que les escoles rurals “continuen tancats sense tenir en compte la supervivència d’aquests petits nuclis urbans deixant la xifra preocupant d’un 70% en risc de despoblació”. A més a més, Vilà va assenyalar que Catalunya segueix sent la Comunitat Autònoma amb les taxes universitàries més altes de tot l’Estat i el Govern de JuntsXSí “no ha estat capaç de rebaixar-les, perdent 50.000 alumnes a les universitats per aquestx preus abusius que no tots es poden permetre”.

En aquest sentit, va destacar que Lleida i la UdL té un “clúster importantíssim en l’àmbit de la tecnologia i la indústria agroalimentària, però l’estan perdent amb aquests preus prohibitius de les matrícules”. Vilà, per finalitzar, va apostar per una millora significativa dels pressupostos en educació: “més inversió per l’escola pública i menys per aquells centres de l’Opus Dei que segreguen per sexes”

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.