La Comissió de l’Horta informa favorablement sobre el nou reglament per a l’ús i la gestió de la marca “Horta de Lleida”

0

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha presentat aquest matí a la Comissió Territorial de l’Horta el nou reglament per a l’ús i la gestió de la marca “Horta de Lleida”, que inclou les consideracions plantejades per diversos grups municipals i que ha estat informat favorablement. Ara passarà a la comissió d’Urbanisme per la seva posterior aprovació al ple municipal.

L’Ajuntament de Lleida va presentar fa uns mesos la nova marca “Horta de Lleida”, que té la voluntat de diferenciar els productes agroalimentaris i els serveis produïts o oferts en aquest entorn de proximitat. L’objectiu és que els consumidors puguin distingir clarament aquells productes que han estat produïts a l’Horta de Lleida conforme als principis de tradició, traçabilitat, qualitat i sostenibilitat, seguint el criteri de la producció ‘Km 0’, de manera que es tradueixi en un impacte positiu en l’economia local, el medi ambient i la identitat territorial.

El reglament té la voluntat de regular l’ús de la marca entre tots els agents del sector productiu, comercial i de serveis, per la qual cosa fixa les condicions per al seu ús tant per part dels productors agraris i ramaders, com dels elaboradors agroalimentaris, les empreses o persones del sector de la comercialització i de l’àmbit de serveis agraris compatibles amb l’establert al Pla d’Usos de l’Horta de Lleida. També es crea una Comissió de gestió de la marca, que serà l’encarregada de rebre i valorar les sol·licituds i controlar l’ús que es fa de la marca i els seus elements gràfics i valors associats, així com de proposar accions de formació i divulgació.

El responsable de l’Horta a la Paeria ha explicat que la nova marca serà present a les senyalitzacions i als productes que provenen de la zona, associant la marca Horta de Lleida a la qualitat agroalimentària, a la bellesa paisatgística i a la conservació del medi ambient.

“La marca desenvolupa el concepte d’Horta de Lleida amb els valors de qualitat, bellesa mediambiental, sostenibilitat i respecte pel medi ambient, entre altres. L’Horta de Lleida és un dels símbols identitaris més forts de Lleida, juntament amb la Seu Vella i el riu, i ha d’anar associat amb uns valors molt determinats”, ha afegit Larrosa fent èmfasi en la importància de la nova marca.

La idea de la marca territorial de l’Horta de Lleida neix amb l’objectiu de generar identitat al territori de l’Horta i, a la vegada, diferenciar-se respecte d’altres espais agraris i generar valor afegit en els seus productes. “Avançarem en mesures per identificar la producció local i, també, en identificar els productes de l’Horta de Lleida en els lineals dels supermercats”, ha assenyalat el tinent d’alcalde. Finalment, Larrosa ha reclamat la complicitat de tots els agents que intervenen en la implementació de la nova marca perquè arreli entre tota la ciutadania.

Comissió de l’Horta

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.