La Crida demana que la sala de recepcions de la Paeria porti el nom d’Aurèlia Pijoan, primera dona regidora a Lleida

0

La Crida per Lleida-CUP ha demanat avui que la sala de recepcions de l’Ajuntament de Lleida situada a la planta del saló de plens porti el nom d’Aurèlia Pijoan, la primera dona regidora de la Paeria, entre el setembre i l’octubre de 1937 com a representant del PSUC. A més es dona la circumstància que al setembre d’aquest any farà 80 anys que va accedir al càrrec. També sol·liciten que en la mateixa sala s’incorpori una placa amb una breu biografia d’Aurèlia Pijoan i que es faci un homenatge públic a Aurèlia Pijoan i a les dones que, com a regidores, van treballar per la igualtat de gènere, la república i el socialisme.

Aurèlia Pijoan, llicenciada en medicina i activista política, va treballar al laboratori Municipal de Lleida on s’especialitzà en la producció de la vacuna contra la tuberculosi. En l’àmbit polític, tingué un ferm i ineludible compromís en defensa de la República i dels valors d’aquesta des de la seva militància comunista, que durà fins al final de la seva vida, tant a Lleida com en el seu exili a França, República Dominicana, Cuba i, finalment Mèxic. Degut a la seva militància va ser multada, expatriada i inhabilitada pel Tribunal de Responsabilitats Polítiques, uns judicis que van ser anul·lats per unanimitat al Parlament de Catalunya.

Sol·licitud d’homenatge a Aurèlia Pijoan

 

 

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.