La Crida per Lleida proposa crear un Protocol per revisar actuacions policials

0

La Crida presentarà, en la propera Comissió Informativa per les polítiques de Gestió dels Recursos, la Seguretat Pública i l’Organització municipal, una proposta d’elaboració d’un Protocol per revisar les actuacions policials que els ciutadans considerin lesives dels seus drets. La iniciativa sorgeix arran de la denúncia que un menor va presentar al jutjat per suposades agressions per part d’agents de la Guàrdia Urbana.

Foto Resisteix

La formació defensa que cal un organisme extern que vetlli per la protecció dels drets fonamentals de totes les persones, especialment les detingudes o sotmeses a pràctiques d’identificació per part dels cossos de seguretat, els quals han de ser els primers en interessar-los que existeixin mecanismes de garantia de drets dels detinguts, atès el seu paper de garants de la seguretat i a fi d’esvair qualsevol ombra de dubte sobre possibles casos d’abusos que objectivament recull l’hemeroteca.

Per això, proposa l’elaboració d’un Protocol per aquests casos que depengui d’un organisme extern a la pròpia Guardia Urbana, com pot ser la Comissió de Salvaguarda dels Drets de la Ciutadania o la Sindicatura de Greuges de la Paeria, per assegurar-ne la seva imparcialitat i que garantirà una major transparència, tant per a la ciutadania com per a la mateixa Guàrdia Urbana.

D’altra banda la Crida manifesta que seguirà molt de prop la denúncia efectuada en seu judicial per part del menor, a resultes de la qual demanarà les responsabilitats pertinents als responsables polítics del cos.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.