La Diputació de Lleida aprova un pla extraordinari de 20 milions d’euros per a inversions locals

0

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat que el nou Pla de Reforç Municipal 2017-2018 “és una de les apostes més importants d’aquest mandat, ja que posa en circulació 20 M€ perquè els ajuntaments portin a terme noves inversions”, alhora que tindrà repercussió en les empreses de serveis, afavorint l’economia de les comarques lleidatanes. Així ho ha manifestat Reñé en el transcurs del Ple de la Diputació de Lleida celebrat aquest divendres i que ha aprovat les bases del nou Pla de Reforç Municipal 2017-2018.

La creació d’aquest pla ha estat possible gràcies a la contenció i la rebaixa de l’endeutament fins el 36% del 103% del 2011, la qual cosa ha permès a l’equip de govern l’obtenció de crèdit per destinar més recursos als ajuntaments. El president de la corporació ha explicat que “tal i com està la situació econòmica de les administracions locals era necessària una injecció de recursos i amb aquest pla de concurrència pública els consistoris disposaran d’un mínim de 65.000 euros per fer actuacions d’inversió els anys 2017 i 2018.

El nou pla contempla també l’assignació de 25.000 euros a cada municipi capital de comarca i una dotació de 500.000 euros a l’Ajuntament de Lleida com a capital del territori. Les entitats municipals descentralitzades rebran la quantitat de 540.000 euros que es distribuiran a raó de 10.000 euros per entitat. Un cop aprovades les bases, el següent pas serà sotmetre-les a informació pública per un termini de 20 dies hàbils per ser aprovades definitivament.

A partir d’aquell moment, i un cop aprovat definitivament, la Diputació de Lleida convocarà el pla perquè els ajuntaments i entitats municipals descentralitzades puguin presentar els seus projectes  per subvencionar actuacions com obres de reforma o rehabilitació, adquisicions de béns destinats a activitats locals o per a la redacció de projectes tècnics.

Aprovat el conveni per al finançament del Museu Morera

En el transcurs del Ple també s’ha donat llum verda al conveni de col•laboració entre la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida per al finançament de les obres del Museu Morera, mitjançant el qual la corporació aportarà 510.000 euros distribuïts en les anualitats 2017, 2018 i 2019.

El president Reñé ha explicat que, al marge de la col•laboració econòmica, estan estudiant la fórmula administrativa més adequada per que la Diputació de Lleida formi part del Consorci del Museu Morera, “ja que acabarà essent un referent cultural a tot el territori i perquè la corporació històricament ha format part d’aquest museu”.

Quatre convenis per avançar en la creació d’una estructura tributària catalana

El ple ha aprovat quatre convenis de col•laboració amb l’Agència Tributària de Catalunya amb l’objectiu d’avançar en el desenvolupament d’una gestió tributària catalana que permeti una major eficiència i una major proximitat al ciutadà. Els convenis se centren sobretot en facilitar i establir sistemes d’intercomunicació d’informació tributària entre els organismes autònoms de les corporacions catalanes i l’Agència Tributària de Catalunya i en la creació de punts d’atenció al públic. Un cop siguin aprovats pels plens corresponents, els quatre convenis seran signats per l’Agència Tributària de Catalunya i les quatre diputacions catalanes.

Altres punts aprovats

El Ple també ha aprovat l’adhesió de la Diputació de Lleida a l’Asociación Española de Municipios de Montaña –esMONTAÑAS, així com la ratificació del Conveni de col•laboració entre el Consell Català de l’Esport i la Diputació de Lleida per a l’impuls dels esports d’hivern en la població infantil de les comarques de muntanya de Lleida.

S’ha donat compte del període mig de pagament a proveïdors mes d’abril de 2017, que és de 0,69 dies, a comptar a partir dels 30 dies de la presentació de les factures.

Finalment, s’ha aprovat la resolució d’al•legacions i aprovació definitiva del “Projecte constructiu. Seguretat Vial i reordenació accessos LV-7022, de Puigverd Lleida a Margalef (N-240)” i l’aprovació del “Projecte constructiu. Rehabilitació del ferm i OC a la LP-4033a, de Bellver de Cerdanya (N-260) a Balltarga (N-1411) Travessera de Bellver de Cerdanya”.

També s’ha aprovat una moció per la implantació de caixers automàtics en aquells municipis de la demarcació que no disposen d’aquest servei.

Ple de maig a la Diputació de Lleida

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.