La FAPAC impulsa la campanya “Abaixem les ràtios” per reclamar que a P3 es passi de 25 a 20 alumnes per classe

0

La FaPaC impulsa la campanya “Abaixem les ràtios: No a la massificació de les aules” per reclamar al Departament d’Ensenyament la reducció de ràtios generalitzada i de forma legal a les aules de P3 de manera que el número d’alumnes per classe passi de 25 a 20 a totes les escoles de Catalunya. La federació ha obert una recollida massiva de signatures a la plataforma Change.org per tal que les més de 2.200 AMPA federades de tot Catalunya, famílies, i ciutadania en general, s’adhereixin a aquesta petició que, en definitiva, persegueix la millora de la qualitat de l’educació. La campanya també s’ha fet extensiva a entitats, col·lectius, plataformes diverses, sindicats, partits polítics, entre d’altres, per comptar amb el seu suport.

Presentació de la campanya

Aquesta és la primera acció d’una campanya que vol posar el toc d’atenció en els riscos que té tant estudiar en aules massificades com tancar línies de forma injustificada. La FaPaC defensa abaixar la ràtio base a 20 alumnes com una mesura prioritària perquè ajudaria a una millor planificació escolar i serviria per lluitar contra la segregació escolar amb una distribució de l’alumnat més equitativa. Així ho recomana el mateix Síndic de Greuges en el seu informe La segregació escolar a Catalunya: La gestió del procés del procés d’admissió d’alumnat (juliol 2016).

Demandes de la campanya

• Mantenir en funcionament totes les linies i tots els grups

• Adequar la ratio per interes general a la demanda de cada municipi amb una ratio base de 20 alumnes a P3 (modificació del Decret 75/2007, del 27 de març, pel qual s’estableix el procediment d’admissió d’alumnat als centres)

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.