La Paeria iniciarà dilluns l’enderroc de l’edifici de la plaça del Seminari

0

L’Ajuntament de Lleida inicia dilluns l’enderroc de l’edifici de la plaça del Seminari número 3, ubicat a l’àmbit del Call Jueu, unes obres que permetran finalitzar la recuperació d’aquest espai històric i patrimonial. Segons el consistori, durant els primers 10 dies es duran a terme els treballs de buidatge de brossa i desmuntatge d’instal·lacions, així com actuacions amb les fusteries de l’edifici. Posteriorment s’implementaran els sistemes per minimitzar molèsties i pols i es procedirà a l’enderroc de l’estructura. Un cop enderrocat es faran les darreres prospeccions arqueològiques al sector per passar a la fase final.

El solar on s’ubica l’immoble, que va ser adquirit per la Paeria el passat mes d’octubre després d’arribar a un acord amb els seus propietaris, s’inclou dins la futura àrea social i urbana al costat del Call Jueu. Mentrestant, el solar formarà part de la zona enjardinada de l’antic barri jueu de Lleida. El tinent d’alcalde , Fèlix Larrosa, s’ha mostrat molt satisfet perquè “les obres per recuperar tot el Call Jueu ja estan a punt de finalitzar”. “Només falta l’enderroc d’aquest edifici, que està situat en l’àmbit del Call Jueu, i de moment formarà part de la zona enjardinada”. La paeria ha valorat com a “important” l’adquisició de l’edifici també des de la vessant de l’accessibilitat i la interconnexió, ja que el Call Jueu “actua com a distribuïdor urbà dins el Centre Històric, al qual es podrà accedir des de sis entrades diferents: els carrers Sant Cristòfol, Dolors, Companyia, Maranyosa i Major a través de la Costa del Jan (ascensor i escales) i des de la zona de l’antic Seminari”.

Foto Paeria

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.