La Paeria obre una investigació sobre els danys a l’escultura d’Indíbil i Mandoni després de la desaparició de la seva llança

2

L’Ajuntament de Lleida ultima un informe sobre els danys a l’escultura d’Indíbil i Mandoni per encarregar la reproducció de la llança d’Indíbil i Mandoni després que l’escultura hagi aparegut sense aquesta part característica de la peça artística. A la vegada, s’ha obert una investigació d’ofici per esbrinar en quines circumstàncies s’ha produït aquest atac a un dels elements de patrimoni més coneguts de la ciutat.

Situada a l’arc del Pont, l’escultura representa dos cabdills, dels ilergets i dels ausetans, Indíbil i Mandoni, que van lluitar contra els romans. Segons recull l’obra “Lleida, fonts i escultures”, de Roser Banyeres i Lleonard Delshams, l’obra és de Medardo Sanmartí (1855-1891) i es va fer l’any 1881 en guix, tot i que a Lleida va arribar en bronze l’any 1946.

Foto Núria Torrebella

 

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.