La Paeria signa la compra de l’edifici on estarà Centre de Dia i Residència per a persones sense sostre Pare Sunyol

1

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquest migdia la signatura del compromís de compravenda de l’antic Convent de les Josefines de Lleida, un edifici de 3.200 metres quadrats situat al número 18 del carrer Acadèmia, que es convertirà en la nova llar “dels més vulnerables de la ciutat”, el Centre de Dia i Residència per a persones sense sostre Pare Sunyol. “Estem fent possible un projecte d’atenció a les persones més febles de la societat, perquè a una situació econòmica dura hi sumen també una situació personal i familiar, amb determinades patologies associades, que les fan especialment vulnerables”, ha afirmat Ros, després de firmar l’acord amb la representant de la Congregació Institut de les Religioses Filles de San José, Esperanza Miguel Pérez. 

La compra d’aquest edifici l’assumeix íntegrament l’Ajuntament dins del seu pressupost d’inversions, per un import de 803.513,35 €, que seran pagats en el moment en què s’atorgui l’oportuna escriptura pública de compravenda. Això permetrà, ha ressaltat l’alcalde, destinar el milió d’euros provinent d’un llegat atorgat per beneficència, a la rehabilitació i posada en marxa d’aquest equipament, que podria fer-se per fases. L’alcalde ha agraït la col·laboració de les entitats que fan possible aquest projecte, com són el Bisbat de Lleida, Càritas i Arrels i ha tingut un record pel Pare Sunyol, mort recentment, a qui ha definit com a “inspirador” d’aquest projecte, que durà el seu nom.

La compra suposa un pas ferm en la posada en marxa del Consorci de Persones sense Llar, que serà l’encarregat de gestionar aquest equipament, un cop l’Ajuntament li cedeixi la seva gestió. Ara, ha explicat l’alcalde, els tècnics municipals començaran a fer el projecte de rehabilitació de l’edifici, amb la previsió que les obres es puguin licitar i iniciar aquest any i puguin estar acabades, almenys parcialment, durant l’any 2019. La representant de la Congregació ha recordat que van estar-se més d’un segle a la ciutat, on van fer una important tasca social i que ara estan molt satisfetes que l’edifici passi a mans de l’Ajuntament per un projecte com aquest.

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.