La Panera presenta els treballs audiovisuals més recents de Carles Congost

0

El Centre d’Art La Panera ha presentat les dues exposicions que es poden visitar a partir d’avui de l’artista olotí Carles Congost. Una és “A Sense of Wonder” (un sentit de la meravella o la capacitat de meravellar-se) reuneix els treballs més recents de l’artista. L’altra, “Maletas Violentas”, que es pot gaudir a l’espai expositiu del Centre de Documentació. El projecte s’origina en la 2a edició del Premi de Videocreació impulsat per la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, l’Arts Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Festival LOOP Barcelona, atorgat a Carles Congost per l’obra “Wonders”. L’objectiu d’aquest premi és finançar la producció d’una obra inèdita, promoure el treball d’artistes que destaquen pels seus plantejaments innovadors en el procés de creació i fomentar accions estratègiques que puguin desenvolupar-se en xarxa, tot incrementant la visibilitat en el territori i la presència internacional.

En la presentació de la nova proposta de La Panera, la tinent d’alcalde i regidora de l’àrea de Cultura, Montse Parra, ha destacat l’aposta de la Paeria per l’art contemporani, a través de l’activitat de La Panera, i com el treball amb la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya dóna fruits, amb mostres com aquesta.

El director dels SSTT de Cultura a Lleida, Josep Borrell, ha ressaltat el compromís de Carles Congost amb la realitat i la seva subtilesa. També el treball que conjuntament es fa a la Xarxa, que permet donar més visibilitat i aprofitar els recursos. La directora del Centre d’Art la Panera, Cèlia del Diego, ha destacat l’obra de Congost, que es veu a Lleida per primera vegada, i ha remarcat la implicació de diferents entitats per tirar endavant amb aquesta iniciativa. Igualment, la directora de Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, Carme Sais, ha posat en relleu l’acció que es pot fer des dels centres territorials i com les connexions amb artistes reconeguts internacionalment també ajuden a posicionar els centres d’art.

El comissari de l’exposició, David Santaeulària, ha explicat que són treballs que “s’han vist molt poc a casa nostra”, inèdits en alguns casos, i tenen el reconeixement de diversos premis. Santaeulàlia ha comentat que no hi ha un fil conductor determinat sinó que abraça un període cronològic i ha definit les peces que conformen la mostra com a “narracions suspeses”, obrint-les perquè les completi l’espectador i amb la voluntat de sorprendre’l. El comissari ha manifestat que aquesta exposició suposa la presentació de l’artista al país de la seva obra, àmpliament reconeguda.

L’autor, Carlos Congost, s’ha mostrat satisfet d’exposar a la Panera on ha hagut de fer un exercici d’adaptació a l’espai obert del centre perquè hi poguessin conviure les peces i l’experiència pogués ser completa.

Presentació exposicions Carles Congost

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.