“La Sabateria” una llibreria única al bell mig del Centre Històric

0

Estefanía Reñé no és una persona qualsevol. Amb 43 anys, ha decidit fer una d’aquelles passes que marquen un abans i un després en la vida de tota persona. I per fer-la, ha decidit fer cas a tot allò que li deien els seus sentiments. Enamorada dels llibres, i després de 15 anys dedicats en exclusiva a ells, ho ha deixat tot per complir una il·lusió vital: obrir la seva llibreria. Sens dubte un espai únic, amb una història molt especial, que no deixarà indiferent a ningú que s’estimi les pàgines de paper i els rius de tinta.

Entrevistador (E): Per què el nom de “La Sabateria”?

Estefania Reñé (ER): “La sabateria” és un homenatge a una història inacabada. La història d’un comerç ubicat al carrer la Palma. La història d’una sabateria artesana. Un lloc petit amb gran quantitat de pots de betum a l’aparador. Durant anys, cada matí coincidia amb el senyor que obria la sabateria artesana. Fins que un dia no va obrir. Tampoc el següent ni l’altre, Ni mai més. Els pots de betum de la sabateria del carrer La Palma van desaparèixer. També l’aparador i la porta, que va quedar tapada amb ciment. El petit comerç que va donar vida al barri va desaparèixer. Però gràcies a aquell senyor i el seu negoci, neix enguany ‘la sabateria’ al carrer Lluís Besa, número 3. Un nou comerç al centre històric que vol acompanyar-vos en el vostre dia a dia.

E: Recuperar aquella Lleida dels sentiments pot ser una bona ajuda per recuperar el Centre Històric?

ER: Crec que per recuperar el Centre Històric, ha d’haver-hi voluntat! Crear focus nous i capil·laritzar-los. Hi ha llocs preciosos, places magnífiques però que per la seva degradació molta gent no hi gosen passar. S’han de sanejar i oferir a la ciutat! Dignificar els carrers, on molts de petits hi han jugat a pilota. Fer que torni a tenir vida.

E: Quins tipus de llibres podrem comprar a La Sabateria?

ER: Llibres de tot tipus: narrativa en català, castellà, clàssics universals, llibres de fotografia, de poesia, d’autoajuda. Gairebé tots han estat llegits, però no han perdut cap lletra.

E: Com t’agradaria estar com a negoci d’aquí a cinc anys?

ER: M’agradaria haver contribuït al fet que una part del Centre Històric hagués recobrat la vida! Com a negoci, mantenir-me, progressar. És un projecte molt ampli per ser on és.

No m'agradaM'agrada (+4, 4 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.